AUTOPORTRET: INTIMNO U JAVNOM

 

AUTOPORTRET: INTIMNO U JAVNOM

17.12.2021 - 27.02.2022 / MSU

U sklopu fotografske radionice AUTOPORTRET: INTIMNO U JAVNOM u studenom nastao je niz autoportreta polaznika i polaznica pod voditeljstvom Glorije Lizde. 

Počevši od šetnice u parku Ribnjak, preko Martićeve ulice i Trga žrtava fašizma pa do klupice na Savici polaznice i polaznici radionice interpretirali su osobna iskustva na njima značajnim lokacijama kroz formu fotografskog autoportreta. Dok neki autoportretima rekreiraju događaje iz prošlosti s emotivnim odmakom, drugi su otvorili nova pitanja i problematizirali svoj odnos prema odabranom javnom mjestu. Izlaganjem fotografija s upisanim osjećajima, sjećanjima i promišljanjima na odabranim lokacijama u gradu Zagrebu, razotkriva se slojevitost tih prostora, koja često ostaje privatna i skrivena.

Umjesto službenog otvorenja pozivamo vas na druženje sa sudionicama i sudionicima izložbe u utorak, 21. prosinca 2021. u 18 sati.

Svoje radove izlažu: 

Leona BABIĆ

Matej BAŠNEC

Dora LUCIĆ

Divna DUČIĆ

Ivona MARENDIĆ

Sanja MERĆEP

Iva NJEGIĆ

Tea PINTAR

Nika VOJVODIĆ

 

Radionica AUTOPORTRET: INTIMNO U JAVNOM s fotografkinjom Glorijom Lizde održana je u sklopu 13. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac uz potporu Grada Zagreba.