Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec!

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec!

20.04.2024 - 20.04.2024 / Zbirka Richter

U subotu, 20. 4. 2024., održat ćemo radionicu posvećenu ciklusu sistemskog slikarstva Vjenceslava Richtera koji ovaj arhitekt i umjetnik razvija sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća nastavljajući svoje eksperimente na području likovnosti. Razvijajući poseban geometrijski alat, Richter stvara skalu „zanemarenih“ kutova navodeći nas pritom na osvještavanje učestalosti uporabe pravog kuta u svijetu oko nas.  

 

U očuvanom izvornom ambijentu u kojemu su živjeli Vjenceslav Richter i Nada Kareš Richter, mogu se vidjeti slike iz ciklusa Sistemsko slikarstvo, koje će nam poslužiti kao inspiracija za kreativan dio radionice. Djeca će od prethodno pripremljenih geometrijskih oblika, ali i onih koje sami naprave, raditi kolaže. Cilj je radionice upoznati polaznike s Richterovim načinom korištenja jednostavnih geometrijskih oblika u stvaranju kompleksnijih kompozicija te potaknuti djecu da govore o vlastitim radovima kroz objašnjavanje postupka te korištenih rješenja – poput Richtera koji je o svojim umjetničkim eksperimentima promišljao kroz razgovore, tekstove ili druge modele razmjene ideja.

Voditelji radionice su Ela Junaković, studentica povijesti umjetnosti i sociologije i Tin Marušić, student fonetike i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu ivana.zavrski@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne zbog ograničenog broja mjesta.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Ivana Završki, koordinatorica edukativnog programa Zbirke Richter, ivana.zavrski@msu.hr, tel. 01/60-52-710

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec!
Kreativne radionice za djecu 6–10 godina
Subota 20. 4. 2024., 11 – 12.30 sati