CIKLUS RAZGOVORA „GOTOVAC I KINOKLUB“ – RAZGOVOR: O KINOKLUBU ZAGREB

 

CIKLUS RAZGOVORA „GOTOVAC I KINOKLUB“ – RAZGOVOR: O KINOKLUBU ZAGREB

14.03.2024 - 14.03.2024 / MSU, 1. kat povremenih izložbi

U četvrtak, 14. 3. 2024., u 18 sati u izložbenom prostoru na prvom katu izložbe Tomislav Gotovac a.k.a. Antonio G. Lauer: Uzlazno-silazna genealogija razgovaramo s Petrom Belc Krnjaić i Dalijom Dozet o povijesti i djelovanju Kinokuba Zagreb. Razgovor moderira Ejla Kovačević.

Dio izložbe Tomislav Gotovac a.k.a. Antonio G. Lauer: Uzlazno-silazna genealogija posvećen je djelovanju Kinokuba Zagreb, čiji je Tom Gotovac bio član i kojeg su iskustva u Kinoklubu zarana formirala. Svaka četiri tjedna u tom prostoru predstavljaju se filmovi domaćih autora – Gotovčevih prethodnika i suvremenika, aktivnih članova kinoklubova čije je djelovanje danas nezaobilazno za razumijevanje ishodišta eksperimentalnih filmskih praksi. Program uključuje i međunarodne autore prema slobodnoj interpretaciji kustosa u tumačenju nasljeđa ovih pristupa na širokom području.

U sklopu ciklusa razgovora „GOTOVAC I KINOKLUB“ razgovaramo s filmskim redateljima predstavljenih filmova, ali i drugim sudionicima filmske scene o promišljanju o ovome mediju. Nakon razgovora s Ivanom Ramljakom, filmskim redateljem, u četvrtak, 14. 3. o povijesti Kluba i filmskim poetikama koje su se njegovale u razdoblju Gotovčeva stvaralaštva te o današnjem radu arhiva i Baštine Kluba, a zatim i o aktualnim aktivnostima i istaknutim autorima, odnosno poetskim stvaralačkim smjernicama, razgovarat ćemo s Petrom Belc Krnjaić, voditeljicom Odjela za očuvanje baštine Kinokluba Zagreb i Dalijom Dozet, aktualnom predsjednicom Kinokluba Zagreb. Razgovor će moderirati Ejla Kovačević, nezavisna filmska kritičarka, kustosica i istraživačica u polju umjetničkog i eksperimentalnog filma.

Pozivamo vas da nam se pridružite i pogledate i ostale filmove iz ove skupine!

Program filmova i razgovora slobodan je za posjetitelje.

 

CIKLUS RAZGOVORA „GOTOVAC I KINOKLUB“ – RAZGOVOR: O KINOKLUBU ZAGREB, Petra Belc Krnjaić i Dalija Dozet
razgovor moderira: Ejla Kovačević
četvrtak, 14. 3. 2024., 18 - 19 sati