DA! Festival - izložba nagrađenih radova

 

DA! Festival - izložba nagrađenih radova

25.02.2021 - 14.03.2021 / MSU, Otvorena galerija

Otvorena galerija Muzeja suvremene umjetnosti od 25. veljače do 14. ožujka ugostit će izložbu nagrađenih radova DA! Festivala – studentskog festivala dizajna, arhitekture i umjetnosti.

DA! je festival kojemu je cilj afirmirati mlade talente i pokazati sposobnosti mladih ljudi iz umjetničko – tehničkih struka, uz razvijanje interdisciplinarnosti i upoznavanje struka, ali i podizanje svijesti javnosti o stvaralaštvu studenata pripadajućih studija. U siječnju 2021. festival se kroz 10 dana po prvi puta održao online te je uz brojna predavanja širokog tematskog spektra i nekoliko radionica otvorena i online izložba studentskih radova: https://www.da-festival.com/.

Izložba je prikazivala radove iz više različitih kategorija: arhitektura, urbanizam i krajobrazna arhitektura, dizajn vizualnih komunikacija, industrijski dizajn, likovna umjetnost, ilustracija, dramska umjetnost (film i fotografija) te tekstilni dizajn. Svakoj je kategoriji dodijeljen član/ica stručnog žirija koji je kroz 10 dana festivala imao priliku pregledati sve radove i odlučiti se za one najbolje – one koji će od 25. veljače do 12. ožujka biti izloženi u Otvorenoj galeriji MSU!

Stručni žiri su činili: Tonči Čerina (arhitektura), Luka Krstulović (urbanizam i krajobrazna arhitektura), Mare Milin (dramska umjetnost – film i fotografija), Lana Cavar (dizajn vizualnih komunikacija), Dorja Benussi (industrijski dizajn), Ana Škegro (likovna umjetnost), Klasja i Zita (ilustracija) te Loreta Gudelj (tekstilni dizajn).

Radovi koji će se naći na izložbi u Muzeju suvremene umjetnosti prikazuju izbor žirija između gotovo 200 studentskih radova koji su se prvotno našli na virtualnoj izložbi DA! Festivala. Pojedini članovi žirija i sami su izjavili da izbor nije bio nimalo lak, s obzirom da je mnoštvo studentskih radova bilo izvrsno.

Dođite na izložbu u Otvorenu galeriju i pogledajte nagrađene radove te dopustite da vam predstave što je to novo i svježe u svijetu umjetničkih i umjetničko-tehničkih studija!