DAN ZA UMJETNOST u Novom Zagrebu

 

DAN ZA UMJETNOST u Novom Zagrebu

03.06.2023 - 03.06.2023 / MSU plato

Rezervirajte subotu, 3. 6. za umjetnost u Novom Zagrebu! Neka MSU plato postane naša TOČKA SASTAJANJA: očekuje vas izložba, radionica, istraživačka igra i slobodan ulaz na izložbe. Sudionike nagrađujemo!

PROGRAM DANA ZA UMJETNOST

10 – 15 sati
izložba Promatrač u mom kvartu

Promatrač je instalacija  na platou Muzeja koja upućuje pogled na vrijednu skulpturu u njegovoj blizini. Raspisali smo likovni natječaj i pozvali zagrebačke vrtićance i osnovnoškolce da postanu promatrači. Prošetajte platoom i saznajte kako oni vide svoj kvart te gdje su u njemu pronašli umjetnost. 
Više o izložbi.

10 – 11 sati 
likovna radionica Budi promatrač

U muzejskoj zgradi svašta se zbiva, često prolaznicima nevidljivo – u subotu, 3.6. izlazimo van na plato, gdje će se odvijati i likovna radionica. Svi su dobrodošli navratiti i likovno se izraziti – i mali i veliki, te se pripremiti za istraživačku igru.

11 – 12 sati
istraživačka igra Umjetnost OKO tebe

Tražimo najbolje promatrače! Pomoću šarenih karti pozivamo na potragu i istraživanje muzejskih umjetnina, instalacija, intervencija u muzeju i izvan muzeja!  Budi promatrač!

12 sati
proglašenje najboljih radova, najpromatrača i nagrađivanje

Potom ćemo radosno proglasiti autore najboljih likovnih radova i najpromatrača istraživačke igre. Njih će pripasti i posebni nagradi paketi koje su za njih pripremili MSU-ov projekt Točka sastajanja, MSU shop i Ina.

* SLOBODAN ULAZ U MUZEJ
Svoj dan za umjetnost svi sudionici mogu nastaviti i u Muzeju jer imaju slobodan ulaz na naše izložbe.


Program se odvija u okviru projekta Točka sastajanja koji teži Muzej učiniti mjestom susreta i komunikacije zajednice, uz potporu Ministarstvu kulture i medija RH, Grada Zagreba i Ine.