EDUKATIVNO ISKUSTVENA RADIONICA „VIDJETI DRUGAČIJE“

 

EDUKATIVNO ISKUSTVENA RADIONICA „VIDJETI DRUGAČIJE“

17.03.2024 - 17.03.2024 / MSU

U nedjelju, 17. ožujka MSU poziva publiku na sudjelovanje u interaktivnom vodstvu i iskustvenoj radionici koja će sudionicima približiti percepciju svijeta i doživljaj umjetnosti osobe s oštećenjem vida. 

Vidom prikupljamo 70 - 90 % svih informacija - doživljaj i percepcija okoline bitno se razlikuje ako nam je uskraćena mogućnost njegovog korištenja. Na vodstvu i radionici u nedjelju, 17. 3. s početkom u 11.30 sati tako će sudionici iskusiti drugačije viđenje i doživljaj umjetnosti, ali i okoline: imat će priliku kretati se i istraživati okolinu s povezima na očima, koristiti simulacijske naočale, iskusiti ulogu odgovornog vodiča slijepoj osobi kao i proširenje doživljaja umjetnosti više nego samo okom. Dijelom iskustva bit će i MSU na dodir, dio proširenog postava Zbirke kao glagol namijenjen osobama oštećenog vida, a koji smo producirali u suradnji s osobama oštećenog vida u sklopu EU projekta BEAM UP.

Edukativno iskustvena radionica „Vidjeti drugačije“ dio je programa „Drugačiji i jednaki“ koji obuhvaća prilagodbu muzejskog sadržaja publici sa drugačijim mogućnostima. 

Senzibiliziranjem javnosti prema osobama s invaliditetom i ostalim marginaliziranim skupinama, umjetnošću, nastoji ostvariti jednak pristup prema svima i bez predrasuda.

Voditeljica i autorica programa je Daniela Bilopavlović Bedenik, viša kustosica.

Program je namijenjen odraslima ili djeci starijoj od 10 godina uz odraslu pratnju. Broj mjesta je ograničen te se za program potrebno prijaviti ispunjavanjem obrasca na linku.

Program je besplatan.

MSU 70 / Program se odvija u sklopu obilježavanja 70. godina Muzeja suvremene umjetnosti.


Drugačiji i jednaki - nedjeljno vodstvo i iskustvena radionica
MSU, nedjelja, 17. 3. u 11.30 sati