Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!

19.10.2019 - 19.10.2019 / Zbirka Richter

U subotu 19. listopada od 11 do 13 sati održat će se još jedna radionica u ciklusu „Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!” u suradnji Zbirke Richter i Goethe-Instituta Kroatien, povodom obilježavanja stote obljetnice osnutka visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn Bauhaus. 

Ova radionica bit će posvećena slikarstvu studenata Bauhausa, o kojem ćemo naučiti nešto više promatrajući djela i razgovarajući o elementima od kojih se ona sastoje. Raspravljat ćemo o osnovnim oblicima i istražiti druge mogućnosti oblikovanja istim elementima, ali u drugačijoj tehnici. Radionica je namjenjena djeci od 3 do 6 godina.

Voditeljica je radionice Lana Gospodnetić, odgojiteljica predškolske djece.

U idućim terminima naši će se kreativci kroz igru i praktičan rad upoznati s temeljnim postavkama Bauhausa, govorit ćemo materijalima, oblikovanju, bojama i njihovoj ulozi u apstraktnom slikarstvu, naučiti kako nastaju tekstil, scenografija i kostimi. Radionice će se izmjenjivati subotama za predškolski i osnovnoškolski uzrast, stoga vas pozivamo da redovito pratite najave na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Zbirke Richter i Muzeja suvremene umjetnosti.

Sudjelovanje je na svim radionicama besplatno, a materijal osiguran. Molimo vas da najavite sudjelovanje do petka 18. listopada na radionice.richter@msu.hr ili preko naše stranice na Facebooku.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr