Izložba u Zbirci Richter: Dabo, Linardić, Rožman - Iz arhiva / Iz sjećanja

 

Izložba u Zbirci Richter: Dabo, Linardić, Rožman - Iz arhiva / Iz sjećanja

17.11.2020 - 28.11.2020 / Zbirka Richter

Izložba iz programa ISO - Izložbenog salona Izidor Kršnjavi gostuje u Zbirci Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter (MSU)

Od 17. do 28. 11. 2020. u Zbirci Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter gostuje izložba Dabo, Linardić, Rožman - Iz arhiva / Iz sjećanja.

Izložba „Iz arhiva / Iz sjećanja“ nastala je kao rezultat kolaborativnog rada  i selekcijskog postupka objedinjena idejom zajedničkog umjetničkog i društvenog djelovanja, autorica Tanje Dabo, Letricije Linardić i Maje Rožman.

Tanja Dabo izlaže ambijentalnu zvučnu instalaciju Glosarij, gdje u audio zapisu ženski glasovi iščitavaju pojmove koji, nižući se i donoseći slike i osjećaje, tvore dojam literariziranog dramskog konstrukta na granici između istine i fikcije.

Letricija Linardić izlaže rad Sigurnost(ne)sigurnost, koji obuhvaća fotodokumentaciju umjetničkih akcija, intervjua i grafičku mapu u kojem obrađuje pojam straha kao imaginarnu pojavu na razini svakodnevnice, na razini ljudskih aktivnosti, manipulacije strahom u osobnim izazovima kao i manipulacije strahom koje koriste mediji u suvremenom društvu „prodajući“ nam na taj način lažnu sigurnost.

Maja Rožman u ciklusu radova pod nazivom „Kad ugasim svjetlo, sve je iste boje“ - dekonstrukcija slike, ideje i procesa, serije crteža, fotografija i skica propituje proces nastanka (formiranja) umjetničke ideje (koncepta), njezine transformacije tijekom izvedbe te zaključno produkcije i izlaganja jednog ciklusa umjetničkih radova.

 

Zbirka Richter alternativna je lokacija ISO - Izložbenog salona Izidor Kršnjavi i njegovog programa nakon što je potres oštetio i Školu i Salon.

Zahvaljujući našem, sada već višegodišnjem partneru MSU, na naše veliko zadovoljstvo izložbu možemo u cijelom njezinom obimu realizirati u gostovanju u Zbirci Vjenceslava Richtera i Nade Kareš Richter. Čini nam to iznimnu radost u ovim nesmiljenim vremenima. Izložba će biti obogaćena dodatnim programima, radionicom i artist talkom.
Pozivamo Vas draga publiko, da podržite ovu izložbu svojim dolaskom u jednom od ponuđenih termina do 28. 11. 2020. te koristite ovu priliku da razgledate i Zbirku Richter (cijena ulaznice za sve je simboličnih 10,00 kn). Na prvi dan izložbe/klizno otvorenje ulaz je besplatan od 17 do 20 sati.

Dodatne informacije: Bernarda Cesar, voditeljica ISO-a, 091 7662 666

 

Tanja Dabo je multimedijalna umjetnica, autorica umjetničkih instalacija, performansa, fotografskih radova, video radova, urbanih intervencija, umjetničkih knjiga i dr. U svom radu bavi se temama položaja pojedinca u društvu, odnosa umjetnika/ica i institucija, individualnog spram kolektivnog, nametnutih očekivanja i slično. Od 1993. godine izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, kustoskim projektima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, natječajnog i pozivnog karaktera. Radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Letricija Linardić od 1993. godine izlaže na 8 samostalnih te preko 130 skupnih izložaba i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu, natječajnog i pozivnog karaktera. Sudjeluje u radu likovnih kolonija, radi grafičke mape i umjetničke knjige. Ostvarila je niz edukativnih projekata kao i stručnih umjetničkih radionica za studente likovnih umjetnosti, djecu i građane. Dobitnica je 5 nagrada i priznanja za umjetnički rad. Radi kao izv. prof. art. na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Maja Rožman od 2003. godine kontinuirano se pojavljuje na likovnoj sceni, te sudjeluje na 17 samostalnih i preko 80 skupnih izložbi. Po završetku studija, dobitnica je Rektorove nagrade te jedna od četvero finalista Nagrade Radoslav Putar za mlade likovne umjetnike u Hrvatskoj, koju dodjeljuje Institut za suvremenu umjetnost. 2011. godine dobitnica je nagrada Essl Award CEE te VIG Special Invitation, koje se dodjeljuju mladim umjetnicima centralne i istočne Europe. 2012. je dobitnica Nagrade HDLU-a na 6. hrvatskom trijenalu grafike. Zaposlena je na Grafičkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.