Kreativna radionica na engleskom jeziku „Daleko u galaksiji: znanost i umjetnost egzoplaneta“

 

Kreativna radionica na engleskom jeziku „Daleko u galaksiji: znanost i umjetnost egzoplaneta“

25.01.2020 - 25.01.2020 / Baunet, 1. kat

Izvan našeg Sunčevog sustava otkriveno je više od 4.100 planeta. 

Neki od njih su prilično slični našem, dok su drugi potpuno različiti od svega što znamo. Postoje plinski divovi veći od najvećih planeta u našem sustavu, svjetovi napravljeni od leda i stijena, vatreni pakleni pejzaži napravljeni od lave i dijamanata, mjesta na kojima s neba noću padaju rubini i safiri, pa čak i ružičaste planete u boji bombona. Svemirski istraživači procjenjuju da u našoj galaksiji ima stotine milijardi planeta, a možda i više od bilijun egzoplaneta izvan naše galaksije. Uz takvo obilje novih mjesta koja treba otkriti, svemir sadrži sve  što možemo zamisliti!

Na radionici će vas umjetnik Johnathan A. Roberts povesti na umjetničko istraživanje znanosti o egzoplanetama, a zajedno ćemo potaknuti maštu i kreativnost kako bismo dizajnirali i stvorili skulpture naših vlastitih novih svjetova. Na radionici ćemo:

  • Kratko razgovarati o egzoplanetama i njihovoj važnosti za razumijevanje Zemlje
  • Pokazati kako umjetnici i znanstvenici rade zajedno kako bi stvorili slike dalekih svjetova
  • Raspraviti o temeljnom umjetničkom / inženjerskom ciklusu „dizajniraj-izradi-testiraj“
  • Dizajnirati i izraditi razigrane skulpture imaginarnih planeta   

Voditelj: Johnathan A. Roberts, akademski slikar

Dob: 7 godina i više

Radionica se održava na engleskom i hrvatskom jeziku te iako je predznanje engleskoga poželjno, ono svakako nije neophodno. Radionica je besplatna.

Okupljanje je kod recepcije Muzeja u 11.30 sati. 

Broj sudionika ograničen je na 12, a prijave za radionicu su obavezne i to najkasnije do petka 24.01. do 15 sati. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj.