Likovna radionica za mlade: CRTA, CRTA, CRTICA… SELFIE.

 

Likovna radionica za mlade: CRTA, CRTA, CRTICA… SELFIE.

04.05.2024 - 04.05.2024 / MSU

Što je portret, a što je selfie? Kako napraviti jedan poseban i drugačiji?

Sudjelujte u likovnoj radionici za mlade od 10 do 14 godina u trajanju 90 minuta kroz koju će vas voditi umjetnik Dubravko Sertić.

Portret je kroz povijest umjetnosti bio jedan od najvažnijih motiva likovnih umjetnika. Prikaz je to ljudskog lika tj. glave, realno ili idealistički. U prošlosti samo oni najbogatiji ili „najbitniji“ su ga sebi mogli priuštiti. Tako je bilo sve do izuma fotografije koja postupno omogućava svima bilježenje svojih posebnih trenutaka i spas od zaborava.

Danas, u doba izvanrednog tehnološkog napretka i sveprisutnih pametnih telefona sa integriranim fotoaparatima, nitko ne mora čekati na red kod nekog od rasprodanih umjetnika kako bi mu napravio portret, uvijek i u svako doba dana može sam napraviti bezbroj selfija. Selfie, sebić ili samoslik je novovjeko ime za autoportret, prikazivanje samoga sebe. Neki umjetnici (Rembrandt, Van Gogh…) napravili su veliki broj selfija. Pokušajte i sami napraviti jedan igrajući se crtačkim alatima i pripremljenim materijalom. Crtanje može biti vrlo opuštajuće, a kako to može biti provjerite na radionici!

Za radionicu je potrebno unaprijed učitati jedan fotografirani portret sudionika ili sudionice, tj. lica/glave fotografirane s prednje ili bočne strane, bez upotrebe filtera kako bismo mogli pripremiti materijale za rad. Fotografiju se može učitati prilikom prijave za radionice u sklopu obrasca na linku.

Dubravko Sertić je magistar likovnih umjetnosti koji radi kao učitelj u predmetnoj nastavi likovne kulture. Likovnim izražavanjem započeo se baviti po unutarnjem diktatu i zbog potrebe za svojevrsnom autoterapijom i opuštanjem.

Radionica se održava uz samostalnu izložbu crteža Dubravka Sertića Danas je sutra jučer u sklopu ciklusa Okidača.

 

CRTA, CRTA, CRTICA… SELFIE.
MSU / subota, 4. 5. 2024. od 11.30 do 13.00 sati