Međunarodni dan plesa: Displaced Rhythms

 

Međunarodni dan plesa: Displaced Rhythms

28.04.2024 - 28.04.2024 / MSU

Na poziv Austrijskog kulturnog foruma Zagreb i Udruge plesnih umjetnika Hrvatske izvedbena umjetnica Aldina Topčagić izvest će plesnu intervenciju zajedno sa sopranisticom Margaretom Klobučar i tenorom Inom Klasanom povodom Međunarodnog dana plesa u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. 

Kroz dinamičnu fuziju pokreta, glasa i glazbe njihova će intervencija pojačati percepciju umjetničkih djela kod posjetitelja i dodatno stimulirati njihova osjetila. Pojedinci u prostoru se tako od pasivnih promatrača pretvaraju u interaktivne sudionike i postaju sastavni dio umjetničkog prostora.

Aldina Topčagić je osnivačica i umjetnička ravnateljica udruženja Art Alive. Rođena je u Bosni i Hercegovini, a od 2007. g. živi u Austriji i radi diljem Europe. Nastupala je u muzeju Guggenheim u Bilbau, Kraljevskom muzeju likovnih umjetnosti u Belgiji, Muzeju Joanneum u Grazu, Kunsthausu u Grazu, muzeju Fabrica de Arte Cubano u Havani.  

Ino Klasan studirao je solo pjevanje u Rimu na Conservatorio di musica Santa Cecilia u klasi profesorice Damiane Mizzi. Od 2015. g. djeluje kao slobodni umjetnik.

Sopranistica Margareta Klobučar glazbenu je naobrazbu počela u rodnom Sisku, a studij pjevanja završava na Sveučilištu za izvedbene umjetnosti u Beču u klasi prof. Franza Donnera. Gostovanja je vode u Njemačku, Norvešku, Makedoniju, Sloveniju, Francusku.

 

Međunarodni dan plesa: Displaced Rhythms
MSU / 28. 4. 2024. u 17 sati