MSU Art Class - izložba

 

MSU Art Class - izložba

17.03.2021 - 31.03.2021 / Otvorena galerija

Od srijede, 17. ožujka 2021. u Otvorenoj galeriji MSU-a možete razgledati izložbu polaznika umjetničko-edukativnog program crtanja i slikanja pod nazivom MSU Art Class. Pogledajte što su polaznici naučili tijekom 40 sati edukacije, koja se ovoga semestra održavala pod neuobičajenim uvjetima u kombinaciji online lekcija i susreta uživo s umjetnicima i umjetninama.

Polaznici su osim likovne edukacije kroz obradu različitih crtačkih i slikarskih tehnika pratili online prijenose predavanja u sklopu 12. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac te međunarodnu konferenciju Bijenali suvremene umjetnosti - iskustva i mogućnosti na Facebook stranici MSU-a. Uživali su na izložbi „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“ i izložbi Željka Kipkea „Magnetic Sounds“. Posebno im se svidjela izložba „Nastavit će se…Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj“, a nisu propustili razgledati ni izložbu „Ekspedicija“ umjetnice Ines Krasić. Upoznali su se s institucijom i arhitekturom MSU-a te saznali povijest muzeja iz tekstova ravnateljice dr.sc. Snježane Pintarić te čitali razgovore s arhitektom Igorom Franićem. Razgovarali su s umjetnikom Dujom Jurićem koji je za polaznike održao posebno vodstvo po svojoj izložbi trenutno postavljenoj u MSU pod nazivom „Mreža oprostorene slike“. 

Putem online lekcija upoznali su se s dvadeset umjetnika čija se djela nalaze u fundusu MSU-a, a rezultate njihova rada možete vidjeti u Muzeju suvremene umjetnosti do 31.ožujka 2021., što je ujedno i prvi termin prijava za naredni ciklus MSU Art Class-a.

Pogledajte izložbu i priključite se idućem terminu edukacije MSU Art Class uživo i online.

Radujemo se Vašem dolasku!