MSU kino, raspored kino projekcija od 2. do 9.12.2019.

 

MSU kino, raspored kino projekcija od 2. do 9.12.2019.

02.12.2019 - 09.12.2019 / Dvorana Gorgona

Od 2. do 9. prosinca u MSU kinu prikazat će se film Tuga i slava španjolskog redatelja Pedra Almodóvara, s Antoniom Banderasom i Penélope Cruz u glavnim ulogama, hrvatska kino premijera komedije Strojovođa u potrazi za ljubavlju, redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi i film Dnevnik Diane Budisavljević, redateljice Dane Budisavljević. 

U sklopu programa Europaukinu.eu prikazat će se norveška biografska drama Sonja: Bijeli labud, dokumentarni film Jean Paul Gaultier o slavnom modnom dizajneru, hvaljeni talijanski film Silvio redatelja Paola Sorrentina, norveški film katastrofe Potres, nagrađivana talijanska drama Moja kći koja se natjecala u službenoj konkurenciji festivala u Berlinu te francuski triler Bliski neprijatelji. Prije redovitih projekcija prikazivat će se kratki filmovi iz programa #EUANDME: Usamljenik, Debut, Oona, Party Animal, Život u hostelu, Oblik i Ključ.

PONEDJELJAK, 2. PROSINCA 2019.

18:00 SONJA: BIJELI LABUD (Sonja: The White Swan), 113′, biografska, povijesna drama, Norveška, r. Anne Sewitsky.

Biografska priča o norveškoj klizačici Sonji Henie koja iznimno uspješnu karijeru zlatne olimpijke zamijenjuje hollywoodskom karijerom filmske zvijezde. Njezin ogromni apetit za novcem, muškarcima i zabavama pretvara je u centralnu figuru noćnog života.

*Prije projekcije dugometražnog filma prikazati će se dva kratka filma iz programa #EUANDME: Ključ i Usamljenik

20:30 BLISKI NEPRIJATELJ (Frères ennemis), 111′, Triler, Francuska, r. David Oelhoffen.

Driss i Manuel su prijatelji iz djetinstva koje je život razdvojio. Manuel se odao kriminalu, a Driss je postao policajac. Kada se Manuelu izjalovi najveći posao dotadašnje kriminalne karijere, njih dvojica ponovno se susreću i shvaćaju da će trebati jedan drugoga kako bi preživjeli u vlastitim svjetovima.
*Prije projekcije dugometražnog filma prikazati će se kratki film iz programa #EUANDME: Usamljenik

UTORAK, 3. PROSINCA 2019.

20:00
STROJOVOĐA U POTRAZI ZA LJUBAVLJU (Vom Lokführer, der die Liebe suchte), premijera, 90', komedija, Njemačka, r. Veit Helmer

Vozač vlakova Nurlan posljednji put prije mirovine putuje u Baku. Na putu kroz kvartove grada, njegov vlak otkida plavi grudnjak sa štrika za sušenje. Kako bi pobjegao svojoj usamljenoj egzistenciji, Nurlan kreće u najveću avanturu svoga života: pronaći vlasnicu tog živahnog komada donjeg rublja. On unajmljuje malu sobu u Bakuu i započne sa svojom potragom. Uz ogromnu dozu posvećenosti, Nurlan kuca na svaka vrata putem kojim je vozio vlak. I dok žene koje ga puštaju u privatnost svoga doma imaju vlastite razloge zašto to čine, njegov „projekt“ ne prolazi nezapaženo od strane njihovih muževa.

PETAK, 6. PROSINCA 2019.

18:00 DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ, 88', drama, Hrvatska,Slovenija, Srbija, r. Dana Budisavljević, gl. Alma Prica, Igor Samobor, Mirjana Karanović, Areta Ćurković, Biserka Ipša, Urša Raukar, Ermin Bravo, Krešimir Mikić, Vilim Matula, Livio Badurina, Jerko Marčić, Boris Ostan.

Uvjerena da njezin život nije vrjedniji od života nedužno progonjenih, Diana Budisavljević s nekolicinom prijatelja pokreće riskantnu akciju kojom iz logora Nezavisne države Hrvatske spašava više od 10.000 djece. Austrijsko podrijetlo u jednom trenutku išlo joj je u prilog, no u povijesnim previranjima ono postaje teretom zbog kojeg je jedna od najvećih humanitarnih priča Drugog svjetskog rata ostala neispričana. 

Nagrade: Priznanje za najbolji hrvatski dugometražni film ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana – FEDEORA, nagrada publike Zlatna vrata Pule 66. Pulskog filmskog festivala te 4 Zlatne arene 66. Pulskog filmskog festivala – za najbolji film, režiju, montažu i glazbu.

20:00 TUGA I SLAVA (Pain and Glory), 113’, drama, Španjolska, Francuska, gl. Antonio Banderas, Penélope Cruz, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, r. Pedro Almodóvar.

Uspješan redatelj Salvador usred je kreativne krize. To ga potiče na promišljanje o događajima iz prošlosti. Neki od njih događaju se licem u lice, drugi se odvijaju u njegovom sjećanju: njegovo djetinjstvo 60-ih kada je s roditeljima emigrirao u selo u Valenciji u potrazi za boljim životom, njegovoj prvoj žudnji, prvoj pravoj ljubavi u Madridu tijekom 80-ih, boli koja je uslijedila nakon prekida te ljubavi dok je ona još uvijek bila na vrhuncu, njegovom pisanju kao jedinoj terapiji da zaboravi nezaboravljivo, njegovom ranom otkrivanju kinematografije i praznini, beskonačnoj praznini koja je odgovorna za njegovu nesposobnost daljnjeg bavljenja filmom. Film Pain and Glory priča nam priču o kreaciji, o tome koliko ju je teško odvojiti od vlastitog života i o strasti koja toj kreaciji daje razum i nadu.

NEDJELJA, 8. PROSINCA 2019.

18:00 TUGA I SLAVA (Pain and Glory), 113’, drama, Španjolska, Francuska, gl. Antonio Banderas, Penélope Cruz, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, r. Pedro Almodóvar

*Prije projekcije dugometražnog filma prikazati će se kratki film iz programa #EUANDME: Oona
 

20:30 TUGA I SLAVA (Pain and Glory), 113’, drama, Španjolska, Francuska, gl. Antonio Banderas, Penélope Cruz, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, r. Pedro Almodóvar.
*Prije projekcije dugometražnog filma prikazati će se dva kratka filma iz programa #EUANDME: Oblik i Party Animal

PONEDJELJAK, 9. PROSINCA 2019.

18:00 JEAN PAUL GAULTIER (Jean Paul Gaultier: Freak and Chic), 94′, dokumentarni, Francuska, r. Yann L’Hénoret.

Film obuhvaća šest mjeseci priprema koje su bile potrebne za postavljanje spektakularne modne revije koja je predstavila 40-godišnju retrospektivu karijere jednog od najslavnijih modnih dizajnera na svijetu Jean Paul Gaultiera.

*Prije projekcije dugometražnog filma prikazati će se dva kratka filma iz programa #EUANDME: Život u hostelu i Ključ

20:30 SILVIO (Loro), 151′, biografska drama, Italija, r. Paolo Sorrentino

Fascinantna priča o turbulentnom i raskalašenom životu talijanskog medijskog tajkuna i političara Silvija Berlusconija.

*Prije projekcije dugometražnog filma prikazati će se kratki film iz programa #EUANDME: Debut


Raspored svih projekcija objavljen je na web stranicama www.kinometropolis.eu te Facebook stranici fb.me/kinometropolis

Besplatne ulaznica za projekciju filma Strojovođa u potrazi za ljubavlju, mogu se preuzeti na recepciji MSU. Broj ulaznica je ograničen.
Cijena ulaznice za film Tuga i slava i Dnevnik Diane Budisavljević: 25kn
Cijena ulaznice za ostale projekcije: 15 kn