MSU kino, raspored projekcija od 15. do 21. 6. 2020.

 

MSU kino, raspored projekcija od 15. do 21. 6. 2020.

16.06.2020 - 20.06.2020 / Dvorana Gorgona

Ovog tjedna u MSU kinu prikazujemo dva nova naslova: nagrađivanu plesnu dramu ''Ema'' čileanskog redatelja Pabla Larraina i animirani i sinkronizirani film ''Gordon i Paddy'' za najmlađu publiku. Prikazujemo i kriminalističku komediju ''4 ruže'' srpskog redatelja Vasilija Nikitovića, a od repriznih naslova publika će imati priliku ponovno pogledati film ''Parazit'' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnika 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, kontroverzni francuski naslov ''Bogu hvala'' koji donosi priču o razotkrivanju skandala u Katoličkoj crkvi, romantičnu dramu ''Portret djevojke u plamenu'', te nagrađivani dokumentarni film ''Medena zemlja''. Za najmlađu publiku i ovaj tjedan prikazujemo crtani serijal Profesor Baltazar: ''Alfred noćni čuvar''.

 

RASPORED PROJEKCIJA:

UTORAK, 16. lipnja 2020.

20:30 4 RUŽE, 102', kriminalistička komedija, Srbija, r. Vasilije Nikitović, gl. Milos Samolov, Boris Milivojević, Srđan Žika Todorović

Šule u Beograd dolazi iz provincije, i već prvog dana uz posao osiguranja u lokalnom klubu, dobiva nadimak Tarzan. U želji da bude dio gradske ekipe, on postaje “momak za sve”. Ispunjava svaki zahtjev nadređenih, a ne odbija ni poslove s one strane zakona. Njegov život vrti se oko lokala u kojem će upoznati galeriju autentičnih gradskih likova. Kada na beogradske ulice padne noć, klub „Četiri ruže“ otvorit će svoja vrata. Svaka noć u klubu pamtit će se po nečemu. Međutim, baš ova noć, u kojoj Tarzan iznenada nestaje, za sobom će povući niz događaja koji će do jutra svima njima promijeniti živote.

SRIJEDA, 17. lipnja 2020.

18:00 MEDENA ZEMLJA (Honeyland), 86', dokumentarni, Makedonija, r. Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov, gl. Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam

Medarica Hatidže živi u izoliranom makedonskom planinskom selu sa svojom majkom. Njihov težak, ali harmoničan suživot neočekivano uzdrma dolazak novih susjeda. Mnogobrojna i glasna nomadska obitelj uzgajivača pčela, predvođena beskrupuloznim ocem Huseinom nastanjuje svoju kamp prikolicu pored Hatidžine kamene nastambe čime poremeti njezin svakodnevni život. Medena zemlja vizualno je impresivan film u kojem se ogleda povezanost čovjeka i prirode, ali i njegova beskrupulozna eksploatacija i zanemarivanje u slijepoj utrci za maksimiziranjem profita.

Nagrade i nominacije: dvije nominacije za nagradu Oscar, za najbolji dokumentarni film i za najbolji strani film.

20:00 BOGU HVALA (Grâce à Dieu), 137', kriminalistička drama, Francuska, Belgija, r. François Ozon, gl. Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud

Alexandre je bankar srednjih godina koji sa suprugom Marie i petero djece živi u Lyonu. On je i predani katolik kojeg još uvijek progoni trauma seksualnog zlostavljanja koje je doživio kao dječak u katoličkom izviđačkom kampu Svetog Luke. Alexandre spletom okolnosti otkrije da svećenik koji ga je zlostavljao, a riječ je o Bernardu Preynatu, još uvijek radi s mladima te odlučuje poduzeti nešto konkretno u cilju razotkrivanja oca Preynata. No svećenik uživa ugled u sredini u kojoj djeluje, pa Alexandre najprije stupi u kontakt s kardinalom Barbarinom, koji ga sasluša te potom suoči s Preynatom. A kad ovaj odbije povući se iz službe, Alexandre će potražiti druge Preynatove žrtve te tako upoznati Françoisa Deborda i Emmanuela Thomassina s kojima kreće u iscrpljujuću borbu protiv seksualnih zločina sustavnog zataškavanja od strane Crkve.

Nagrade i nominacije: dobitnik nagrade Srebrni medvjed na Berlinaleu 2019.; dobitnik FIPRESCI nagrade za najbolji film na Stockholm filmskom festivalu 2019.; 8 nominacija za francusku filmsku nagradu César.

ČETVRTAK, 18. lipnja 2020.

18:00 4 RUŽE, 102', kriminalistička komedija, Srbija, r. Vasilije Nikitović, gl. Milos Samolov, Boris Milivojević, Srđan Žika Todorović

Šule u Beograd dolazi iz provincije, i već prvog dana uz posao osiguranja u lokalnom klubu, dobiva nadimak Tarzan. U želji da bude dio gradske ekipe, on postaje “momak za sve”. Ispunjava svaki zahtjev nadređenih, a ne odbija ni poslove s one strane zakona. Njegov život vrti se oko lokala u kojem će upoznati galeriju autentičnih gradskih likova. Kada na beogradske ulice padne noć, klub „Četiri ruže“ otvorit će svoja vrata. Svaka noć u klubu pamtit će se po nečemu. Međutim, baš ova noć, u kojoj Tarzan iznenada nestaje, za sobom će povući niz događaja koji će do jutra svima njima promijeniti živote.

20:10 PORTRET DJEVOJKE U PLAMENU (Portrait de la jeune fille en feu), 121', romantična drama, Francuska, r. Céline Sciamma, gl. Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

U osamnaestom stoljeću u Francuskoj, slikarica Marianne dobiva zadatak napraviti vjenčani portret Héloïse, mlade djevojke koja je upravo napustila samostan. Héloïse je predodređena da se protiv svoje volje uda, a Marianne je mora naslikati bez njezinog znanja. Iz dana u dan ona ju promatra i potajno slika tijekom noći. Između dvije žene uskoro se rađa intimnost i privlačnost dok zajedno dijele Héloïseine prve i posljednje trenutke slobode, a sve dok Marianne slika portret koji će označiti kraj njihovog odnosa.

Nagrade i nominacije: nagrada za najbolji scenarij i Queer palma na filmskom festivalu u Cannesu; nominacija za Zlatni globus u kategoriji najbolji strani film; nagrada BAFTA za najbolji strani film 2019. godine.

PETAK, 19. lipnja 2020.

18:00 ALFRED NOĆNI ČUVAR - Profesor Baltazar, crtani serijal, 3. serija, 57'
Crtani filmovi: Alfred noćni čuvar, Bim-Bum, Čudotvorni kolač, Doktor za životinje, Duga Profesora Baltazara, Figaro hop

19:45 PARAZIT (Gisaengchung), 132', komedija, triler, Republika Korea, r. Bong Joon-ho, gl. Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam

Četveročlana obitelj Kim je bliska, ali potpuno nezaposlena i bez ikakve životne perspektive, sve dok sin Ki-woo ne dobije priliku podučavati kćerku imućne obitelji Park. Ki-woo ubrzo dolazi na ideju preuzimanja njihova domaćinstva te se otac Ki-taek, majka Chung-sook i kćerka Ki-jung infiltriraju u dinamiku obitelji Park, ali već nakon prvog susreta između dviju obitelji, uslijediti će nezaustavljivi niz nezgoda, što uskoro prerasta u zakulisni klasni rat.

Nagrade i nominacije: dobitnik 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film; Zlatna palma na filmskom festivalu u Cannesu 2019.; Zlatni globus za najbolji strani film.

SUBOTA, 20. lipnja 2020.

MSU SATURDAY NIGHT FILM FEVER

18:00 GORDON I PADDY, 65', animirani, sinhronizirano, Švedska, r. Linda Hamback

Šef policijske uprave, žabac Gordon, sprema se za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga zamijeniti. Pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. Zajedno pokušavaju riješiti Gordonov posljednji slučaj, misteriju nestalih lješnjaka koju je prijavila lokalna vjeverica. Je li ih možda uzela lukava lisica? Gordon i Paddy će uskoro saznati.

19:30 EMA, 102', plesna drama, Čile, r. Pablo Larrain, gl. Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal, Santiago Cabrera

Brak između Neukrotive i intrigantne plesačice Eme i koreografa Gastóna je u krizi nakon što su odlučili dati sina na posvajanje. Rastrgana krivnjom, Ema utjehu traži na ulicama Valparaísa gdje nastupa sa svojom plesnom skupinom, pronalazi nove ljubavnike i provodi tajni plan kojim namjerava ponovno ujediniti svoju obitelj. Glazbu za film skladao je poznati glazbenik Nicolas Jaar.

Nagrade i nominacije: UNIMED nagrada na Filmskom festivalu u Veneciji.

 

Raspored svih projekcija objavljen je na web stranicama www.kinometropolis.eu te Facebook stranici fb.me/kinometropolis

Cijena ulaznice: 25kn
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna
Profesor Baltazar: Ulaz slobodan

Cijena paketa ulaznica za program ''MSU Saturday Night Film Fever'' (izložba + 1 film + piće / kokice): 50 kuna

Filmove koji se prikazuju u sklopu programa ''MSU Saturday Night Film Fever'' moguće je pogledati i samostalno, izvan paketa (izložba + 1 film + piće / kokice) po redovitoj cijeni od 25 kuna, ili po cijeni od 15 kuna za učenike, studente i umirovljenike.


Karte za filmske projekcije u Kinu Metropolis moguće je kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina, u Muzeju suvremene umjetnosti.
Online rezervacija i kupovina karata u ograničenom broju moguća je na web stranici Kina Metropolis:
www.kinometropolis.eu/raspored-projekcija

Ostalih dana u navedenom periodu nema projekcija.