MSU kino, raspored projekcija od 22. do 28. 6.

 

MSU kino, raspored projekcija od 22. do 28. 6.

23.06.2020 - 27.06.2020 / Dvorana Gorgona

Ovog tjedna u redovitom programu MSU kina prikazujemo animirane filmove za najmlađu publiku: sinkronizirani, animirani film Gordon i Paddy koji donosi pustolovine pametne mišice Paddy i žapca Gordona, šefa policijske uprave koji pokušavaju riješiti misterij nestanka lješnjaka. U pustolovinama genijalnog Profesora Baltazara možete pogledati serijal Krojač Silvestar i Amadeusove uši.


 

LJETO U MSU
U subotu, 27. lipnja, u Muzeju suvremene umjetnosti počinje nova sezona programa Ljeto u MSU koja donosi jedinstveni multimedijalni program - spoj vrhunskih umjetničkih sadržaja po načelu čak „4 u 1“: glazba, film, izložbe i performansi za cijenu jedne ulaznice. Na dan otvaranja programa Ljeto u MSU, s početkom u 18 sati očekuje vas umjetnički performans Tina Dožića. U 19 sati možete pogledati biografski dokumentarni film Tusta o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti. U 21 sat možete pogledati i poslušati koncert LADO Electro - nevjerojatan, čaroban spoj modernog i tradicionalnog u izvođenju Ansambla LADO. Tijekom trajanja svih događaja u programu Ljeto u MSU posjetitelji imaju mogućnost razgledavanja velike izložbe Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma.

U subotu, 27. lipnja program uključuje:
- Izložba Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma
- Umjetnički performans Tina Dožića
- Projekcija dokumentarnog filma Tusta
- Koncert LADO Electro

Cijena paketa ulaznica za program Ljeto u MSU (izložba + umjetnički performans + film + koncert LADO Electro): 30 kuna

 

RASPORED PROJEKCIJA:


UTORAK, 23. lipnja 2020.

19:30 GORDON I PADDY, 65', animirani, sinkronizirano, Švedska, r. Linda Hamback

Šef policijske uprave, žabac Gordon, sprema se za mirovinu i mora pronaći novog pomoćnika koji će ga zamijeniti. Pametna mišica odličnoga njuha Paddy čini se kao idealan kandidat. Zajedno pokušavaju riješiti Gordonov posljednji slučaj, misteriju nestalih lješnjaka koju je prijavila lokalna vjeverica. Je li ih možda uzela lukava lisica? Gordon i Paddy će uskoro saznati.


SRIJEDA, 24. lipnja 2020.

20:30 KROJAČ SILVESTAR - Profesor Baltazar, crtani serijal, 4. serija, 50'
Crtani filmovi: Krojač Silvestar, Ledeno vruće, Lutke bez kose, Najveći snjegović, Oblačna priča

ČETVRTAK, 25. lipnja 2020.

20:30 AMADEUSOVE UŠI - Profesor Baltazar, crtani serijal, 5. serija, 50'

Crtani filmovi: Amadeusove uši, Drama oko cvijeća, Gusarski problem, Lavlje nevolje, Maxol

SUBOTA, 27. lipnja 2020.

LJETO U MSU

19:00 TUSTA, 109', dokumentarni, Hrvatska, Srbija, Makedonija, r. Andrej Korovljev, gl. Rambo Amadeus, Zoran Kostić Cane, Petar Janjatović

Biografski dokumentarac o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti. Zbog svog beskompromisnog antifašističkog stava i borbe za prava potlačenih i obespravljenih, Tusta je bio pravi heroj radničke klase, a njegove poruke o toleranciji, suživotu i socijalnoj pravdi i danas žive među generacijama fanova. Kroz ovaj film, nastao u produkciji Factuma, otkriva se i Tustina intimna, ljudska dimenzija koja ga je u konačnici i učinila punk-rock ikonom.


Cijena ulaznice za redovite filmske projekcije: 25 kuna
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna
Profesor Baltazar: Ulaz slobodan

Karte za filmske projekcije u Kinu Metropolis moguće je kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina, u Muzeju suvremene umjetnosti i online, na web stranici Kina Metropolis: www.kinometropolis.eu/raspored-projekcija

Cijena paketa ulaznica za program ''Ljeto u MSU'' (izložba + film + umjetnički performans + koncert LADO Electro): 30 kuna

Posjetitelji mogu donirati i više jer sav prihod od ovog koncerta ide u humanitarne svrhe za pomoć umjetnicima čiji su stanovi i kuće stradali u nedavnom potresu u Zagrebu.

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2020 možete kupiti putem sustava EVENTIM i na recepciji MSU-a od utorka do subote od 11 do 18 sati.