MSU kino, raspored projekcija od 28. 6. do 4. 7. 2021.

 

MSU kino, raspored projekcija od 28. 6. do 4. 7. 2021.

29.06.2021 - 02.07.2021 / MSU, 1. kat

U MSU kinu, u sklopu 8. Revije europskog filma prikazuje se francuska komedija „Bécasinne“ koju publika može pogledati besplatno. Prikazuje se i gostujući naslov Festivala mediteranskog filma Split – turska glazbena drama „Još jedan dah“ o neutaživoj želji za uspjehom u svijetu glazbe. U programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francusko–talijanski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog, a na redovitom repertoaru je i igrano-dokumentarni film „ Marijina zemlja“.

8. REVIJA EUROPSKOG FILMA

MSU kino i ove godine ugošćuje Reviju europskog filma koja će se, u svojem osmom izdanju održati od 1. do 20. srpnja 2021., prigodom obilježavanja osme godine članstva Hrvatske u Europskoj uniji. U petak, 2. srpnja prikazuje se francuska komedija„Bécasinne“  redatelja Bruna Podalydèsa. Ulaz na sve projekcije u sklopu revije je slobodan, no broj sjedala je ograničen pa pozivamo gledatelje da zauzmu svoja mjesta na vrijeme.

LJETO U MSU 2021

U subotu, 3. srpnja, u programu Ljeto u MSU 2021 prikazuje se francusko-talijanski triler „Časnik i špijun“ redatelja Romana Polanskog, o francuskom kapetanu Drayfusu koji je u Drugom svjetskom ratu nepravedno optužen za špijunažu u korist Njemačke. Nakon filma usljedit će performans grafičkog dizajnera i umjetnika ANDRE GIUNIA te za kraj večeri koncert alternativnog-jazz, world i progressive MIMIKA ORKESTRA iz Londona, kojeg je osnovao saksofonist i skladatelj Mak Murtić.

 


UTORAK, 29. lipnja 2021.

19:30 MARIJINA ZEMLJA (Mary’s Land), igrano-dokumentarni, 111′, Španjolska, red. Juan Manuel Cotelo

Tajni agent dobiva novi zadatak: temeljito istražiti one koji još uvijek vjeruju u Raj i preispitati temelje njihove predanosti vjeri. Kako bi prikupio potrebne informacije agent odlazi u Meksiko, Veliku Britaniju, Kolumbiju i Bosnu i Hercegovinu u potrazi za odgovorima na pitanje – jesu li oni koji propovijedaju vjeru varalice? Ili možda netko njih vara? Film donosi uvid u živote ljudi koji su doživjeli religijsko obraćenje u kojem je posebnu ulogu imala Blažena Djevica Marija te koji su smisao vlastitog postojanja pronašli u Bogu i vjeri. Marijina zemlja na otvoren i filmski privlačan način donosi svjedočanstva vjernika i prikaz zajedništva koje je utemeljeno u religijskim polazištima.

 

SRIJEDA, 30. lipnja 2021.

19:30 GOSTOVANJE FESTIVALA MEDITERANSKOG FILMA SPLIT: JOŠ JEDAN DAH (Bir Nefes Daha), 97', glazbena drama, Turska, red. Nisan Daḡ

Fehmi je 19-godišnji talentirani reper iz siromašne Istanbulske četvrti koji bi želio postati glazbena zvijezda. Radi kao ispomoć u trgovini i povremeno konzumira jeftinu sintetičku drogu „bonzai“. Nakon što upozna 25-godišnju DJ-icu Devin, zaljubljuje se i započinje s njom strastvenu vezu i glazbenu suradnju. Uskoro ga kontaktira producent iz velike izdavačke kuće, no na putu prema glazbenom uspjehu, ali i sretnom ljubavnom odnosu s Devin, stoji Fehmijeva sve veća ovisnost o drogi.
 

PETAK, 2. srpnja 2021.

20:30 REVIJA EUROPSKOG FILMA: BÉCASSINE, komedija, 102′, Francuska, red. Bruno Podalydès

Bécassine je rođena na skromnoj bretonskoj farmi, jednog dana kad šumske šljuke lete nad selom. I kao odrasloj osobi njezina dječja naivnost ostaje netaknuta. Sanja o seljenju u Pariz, ali njezin susret s Loulotte, malom bebom koju je usvojila markiza de Grand-Air, promijenit će joj život. Ona postaje dadilja i između njih se uspostavlja duboka veza. U dvorcu vlada veselje, ali se gomilaju i dugovi, a dolazak nepouzdanog grčkog lutkara nije od pomoći. No uza sve to Bécassine će dokazati da zna vladati situacijom.


SUBOTA, 3. srpnja 2021.

18:00 LJETO U MSU: ČASNIK I ŠPIJUN (An Officer and a Spy), triler, 132′, Francuska, Italija, red. Roman Polanski

Mladi kapetan u usponu, Alfred Dreyfus, optužen je za špijuniranje za Njemačku te osuđen na doživotnu robiju koju će provesti u kuli na Vražjem otoku. Među svjedocima Dreyfusovog poniženja nalazi se i Georges Picquart koji je promoviran kako bi vodio vojnu protuobavještajnu jedinicu koja je Dreyfusa i optužila. Ali nakon što Picquart otkrije da Dreyfusovo zatvaranje nije zaustavilo curenje tajnih podataka, on ulazi u opasni labirint obmana i korupcije koji ne prijeti ugroziti samo njegovu čast, već i živoz.Raspored svih projekcija objavljen je na web stranicama www.kinometropolis.eu te Facebook stranici fb.me/kinometropolis

Karte za filmske projekcije u Kinu Metropolis moguće je kupiti prije projekcije samog filma na blagajni kina, u Muzeju suvremene umjetnosti i online, na web stranici Kina Metropolis: www.kinometropolis.eu/raspored-projekcija

Cijena ulaznice za redovite filmske projekcije: 25 kuna
Učenici, studenti i umirovljenici: 15 kuna

Revija europskog filma: Ulaz besplatan

Cijena ulaznice za program Ljeto u MSU: 79 kuna (Ulaznica uključuje, filmsku projekciju igranog filma, razgledavanje izložbi, umjetnički performans i koncert)

Popust za učenike, studente i umirovljenike moguće je ostvariti samo prilikom kupnje ulaznica na blagajni kina.

Ostalih dana u navedenom periodu nema projekcija.

Rad kina odvija se u novoj, maloj dvorani izvedenoj u izložbenom muzejskom prostoru na prvom katu MSU-a.
Dvorana Gorgona još je u postupku sanacije.

Rad kina odvija se uz sve mjere zaštite posjetitelja i zaposlenika koje su propisane od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.