PAP TIJELA #7

 

PAP TIJELA #7

19.06.2022 - 19.06.2022 / MSU

Autorska platforma PAP Tijela dio je neformalnog edukativnog programa u području izvedbenih umjetnosti koji od 2015. godine provodi Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu u suradnji s umjetničkom organizacijom TRAFIK.

Program se održava svake godine u svibnju ili lipnju, u formi sitespecific izvedbi na različitim lokacijama MSU-a. 

Interesantne, inovativne intervencije u različitim prostorima MSU- a koje nastaju kao rezultat takvog pristupa, pružaju zanimljivo iskustvo publici, izvođačima, ali i oživljavaju prostor muzeja ukazujući na različite mogućnosti njegova korištenja. Tu se događa zanimljiv spoj različitih poetika koje nastupaju istovremeno kroz zajednicu i pojedinačno, što je karakteristika djelovanja unutar PAP-a i institucije koja sa sobom donosi vlastite zakonitosti.

Smještanje izvedbene prakse u muzeje zanimljiva je i kompleksna kombinacija dviju različitih grana. Isto vrijedi i za odnos neformalne, izvaninstitucionalne edukacije i institucionalne prakse. Osim oživljavanja i razigravanja različitih kutaka muzeja, dovođenja izvedbene publike u prostore izložbi i mini-resetiranja funkcije institucije, PAP-ovci u muzeju otvaraju prostor strukturirane kreative, paradoksalno zasnovane na spontanosti, te proširuju muzejsku praksu dovodeći drugačiju, nemuzejsku publiku.

 

PAP Tijela #7 / 19 .6. 2022. 19.00 - 22.00 / MSU