Predstava za djecu Teatra Puna kuća ˝Vrijeme je za igru˝

 

Predstava za djecu Teatra Puna kuća ˝Vrijeme je za igru˝

19.01.2020 - 28.06.2020 / Dvorana Gorgona

Nakon gostovanja na tri međunarodna festivala u Kini i Irskoj, Teatar Puna Kuća započinje sezonu s novom kazališnom predstavom ˝Vrijeme je za igru˝. Teatar Puna kuća član je svjetske mreže „Small Size“ koja promovira izvedbene umjetnosti za djecu najmlađe dobi od 0 do 6 godina.Tako je i predstava „Vrijeme je za igru“ namijenjena djeci predškolske dobi, a nastala je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Siget te u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti Zagreb, gdje će se i izvoditi. 

Prve izvedbe: nedjelja, 22.9.2019. u 10 i 11.30 sati

 

U kreativni i umjetnički proces rada na predstavi uključena su i djeca iz Dječjeg vrtića Siget, a svrha uključivanja je razvijanje njihovog umjetničkog i kritičkog promišljanja. Iskustvenim učenjem kroz igru, u interakciji s različitim oblicima umjetnosti, dramskom, izvedbenom, glazbenom i likovnom, djeca se od najranije dobi razvijaju u kulturno osviještenu publiku.

Predstava je nastala u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira i platnene trake te nekih predmeta koji skupa grade dječje igralište. Različiti elementi služe kako bi potaknuli djecu da, nakon odgledane predstave, samostalno razvijaju nove sadržaje nadovezujući se na ono što su vidjeli. Nakon završetka predstave i sama scenografija postaje poligon za igru na kojem djeca mogu obraditi svoje dojmove u direktnoj komunikaciji s materijalima i predmetima koji su korišteni u izvedbi.

Po završetku druženja u dvorani Gorgona, roditelji će s djecom moći posjetiti Stalni postav MSU-a te će se, ako vremenski uvjeti dozvole, zajedno spustiti niz tobogan, umjetničku instalaciju Carstena Höllera u vanjskom prostoru Muzeja. Cijeli program tako će omogućiti djeci upoznavanje prostora i sadržaja Muzeja na njima posebno prilagođen način.

Ostale izvedbe predstave održavat će se u MSU-u svake druge nedjelje. Ulaznice za mogu kupiti na blagajni Muzeja i na https://www.ulaznice.hr/web/regular/19037978 po cijeni od 40,00 kn. Broj mjesta je ograničen.

Napomena: Riječ je o interaktivnom programu u kojem djeca nakon predstave aktivno sudjeluju na pozornici i u popratnom programu, te pojedinačnu ulaznicu za predstavu moraju imati i djeca i roditelji.

Dob: 1,5-6
Koncept, režija i izvedba: Svetlana Patafta
Likovno oblikovanje predstave: Nikolina Manojlović Vračar
Glazba: Lazar Novkov
Stručne suradnice DV Siget: Diana Dragaš, Paulina Smoljan Niemčić,
Anita Ković, Bernada Sabljak, Sonja Srebačić
Dizajn svjetla: Nenad Lalović
Tehničari: Nenad Božić, Zdenko Zavalić, Aleksandar Milošević
Producentica predstave: Svetlana Patafta
Produkcija MSU: Daniela Bilopavlović Bedenik
Marketing i prodaja MSU: Jasna Mihalić
Dizajn tiskovina: Marivo kolektiv
Foto: Mirko Cvjetko

Galeriju fotografija možete pogledati na stranici: https://punakuca.hr/shows/vrijeme-je-za-igru/