Projekcija dokumentarnog filma "Putnici"

 

Projekcija dokumentarnog filma "Putnici"

21.11.2020 - 21.11.2020 / Dvorana Gorgona

U subotu, 21. studenog 2020. u 18 sati održat će se projekcija dokumentarnog filma "Putnici". Film govori o vrlo neobičnom projektu pokretnih skulptura “Putnici” i otkriva nevjerojatnu životnu priču njihovih autora Margarete Vidmar i Dražena Pavalića.

 

Dokumentarni film "Putnici“ je emocionalno iznimno snažna priča o represiji, buntu, umjetnosti i ljubavi koja probija granice društveno prihvatljivog, opstaje unatoč po nju destruktivnim društvenim normama i odnosima, ljubavi koja je, kako kaže sama protagonistica, spremna na žrtvu, i zajedničkom umjetničkom projektu koji zrcali same umjetnike i inkarnira njihovu ljubavnu energiju. Film je premijerno prikazan u studenom prošle godine u dvorani Gorgona MSU-a nakon čega su uslijedila prikazivanja na festivalima: Dok’n’Ritm u Beogradu gdje je osvojio nagradu publike za najbolji film, na filmskom festival u Motovunu, DORF-u u Vinkovcima gdje mu je dodijeljena nagrada za najbolji film, Dev9 Festival-Alhemija-Beograd, TAKT Festivalu u Novom Sadu.  Film je također prikazan u sklopu Filmskih večeri u Močvari – povodom 20 godina Močvare.

Film je režirala dugogodišnja novinarka i urednica HRT-a Tina Šimurina. 

Tina Šimurina rođena 29.12. 1965. u Zadru. Gotovo 20 godina radi kao novinarka na Hrvatskoj radiotelevizij. Uređivala je i vodila većinu informativnih emisija HTV-a, od vijesti do središnjeg Dnevnika. Sedam godina uređivala je i snimala reportaže za emisiju Euromagazin. Bila je urednica i voditeljica magazine “Paravan”, za koju je snimala dokumentarne reportaže širokog spektra, od političkih do intimnih ispovijesti, različitih društvenih fenomena, putopisa…

 

Za projekciju je potrebno rezervirati mjesto na recepcija@msu.hr jer je broj posjetitelja ograničen na 50.

Cijena ulaznice za projekciju je 15 kn, a svi s ulaznicom za izložbu Hvatači snova mogu besplatno prisustvovati projekciji.

 

Dokumentarni film PUTNICI / TRAVELERS

Redateljica: Tina Šimuruna

Trajanje : 45min

Produkcija: Manevar d.o.o.

Producentica : Ana Krce

Snimatelji: Mario Marko Krce, Josip Ivančić

Montaža: Anita Jovanov

Obrada zvuka: Daniel Golem