Proljeće u MSU

 

Proljeće u MSU

03.04.2024 - 04.04.2024 / MSU

MSU edukacija za ove praznike u travnju priprema niz kreativnih aktivnosti u Muzeju za djecu i mlade od 6 do 18 godina. Pogledajte njihov raspored i pridružite nam se!

Za radionice se potrebno prijaviti do 2. travnja do 10 sati putem linka.

.

Naknada za sudjelovanje u 1 radionici: 5 eura po polazniku. Ulaznice je moguće kupiti u Muzeju tijekom radnog vremena od 11 do 19 sati, odnosno, vikendom od 11 do 18 sati (ponedjeljak je neradan). 


PROLJEĆE  u MSU - program radionica za djecu i mlade
3. - 4. 4. 2024. od 11 do 16 sati 

RASPORED RADIONICA

Šetnja bojama
srijeda, 3. 4., 11 - 13 sati

Dob polaznika: 6 - 9 godina
Trajanje: 2 sata

Polazimo u šetnju bojama! Opremljeni fokusom i maštom ovih proljetnih praznika u MSU kreiramo put kojim će nas voditi boje. Ovo svojstvo predmeta kojeg najčešće ne opažamo u našoj okolini zaigrano ćemo istražiti - propitujući kako utječe na nas, što znači za predmet čiji je dio, kako li se mijenja sa svjetlom i teksturom. Zamijetit ćemo svakako mnoge neobične predmete i otkriti neobične spojeve boja, proučiti kako su ih umjetnici koristiti u svom radu, a potom ćemo ostvariti i vlastite likovne impresije kreiranog puta.

Voditeljica: Renata Filčić, kustosica


Geometriziraj se!
četvrtak, 4. 4., 11 - 13 sati

Dob polaznika: 6 - 9 godina
Trajanje: 2 sata

Je li geometrija samo grana matematike? Može li biti umjetnost? Na radionici Geometriziraj se! spajamo ova dva polja i inspirirani radovima Novih tendencija na izložbi Budućnosti upuštamo se u proučavanje oblika, linija, kutova, ali i ritma. Nakon niza igri i sami ćemo se prepustiti igri geometrizacije.

 Voditeljica: Renata Filčić, kustosica


ŠkART
srijeda, 3. 4., 11 - 13 sati

Dob polaznika: 10 - 13 godina
Trajanje: 2 sata

Inspirirani radom Vere Fischer u muzejskom postavu MSU-a i aktualnim temama o održivosti i sve veće važnosti reduciranja otpada kojeg stvaramo, na likovnoj radionici ŠkART promišljamo otpad kao umjetnički materijal. Ova je umjetnica u sklopu manifestacije Proljeće u Novom Zagrebu u travnju 1978. organizirala Izložbu odbačenih predmeta po izboru radnika Čistoće koja je pobudila veliko zanimanje javnosti. Na platou Mamutice, najmnogoljudnije zgrade u Travnom, prema izboru 20 radnika Čistoće izložen je otpad. Za izložbu autorica je dizajnirala plakat otisnut, u skladu s konceptom izložbe, na crnim vrećama za smeće.

Voditeljica radionice je Marina Mlakar, edukatorica i studentica arhivistike i francuskog jezika.


Vez i tekst
četvrtak, 4. 4., 14 - 17 sati

Dob polaznika: namijenjeno dobi 14-18 godina, ali mogu pristupiti i mladi do 25 g.
Trajanje: 3 sata

Polaznici radionice „Vez i tekst“ upoznat će se s medijem veza, kroz vizualnu razradu teksta intimne i/ili socijalno angažirane tematike. Radionicu vodi Marlen Ban, studentica Akademije likovnih umjetnosti i Pravnog fakulteta, koja u svojoj umjetničkoj praksi istražuje društvene i osobne odnose, emotivna stanja, strahove. Tako će u prvom dijelu radionice predstaviti svoju praksu i primjere rada s tekstom, što će potaknuti asocijativnu diskusiju okupljenih o boji, monokromiji, tekstu i njihovom prožimanju. U drugom dijelu radionice polaznici vezu vlastite misli, kao podlogu za svoj umjetnički rad.