Proljeće u Novom Zagrebu - Glenn Miller 2000 - Tematska šetnja uz izložbu Tomislava Gotovca

 

Proljeće u Novom Zagrebu - Glenn Miller 2000 - Tematska šetnja uz izložbu Tomislava Gotovca

18.04.2024 - 18.04.2024 / MSU

U sklopu izložbe Tomislava Gotovca: Ulazno silazna genealogija u Muzeju suvremene umjetnosti pozivamo vas na umjetničku šetnju Novim Zagrebom s Darkom Šimičićem i Sašom Šimpragom.

U četvrtak, 18. travnja s početkom u 18 sati okupljamo se na platou MSU Zagreb i polazimo u tematsku šetnju u smjeru Zapruđa. Uz stručno vodstvo voditelja Instituta Tomislava Gotovca Darka Šimičića i voditelja platforme 1POSTOZAGRAD Saše Šimprage na ovoj relaciji punktirat će se mjesta na kojima su se tijekom relativno kratke povijesti Novog Zagreba odvijale umjetničke akcije kao što je izložba-akcija Grupe šestorice autora održane 1975. u naselju Sopot, izložba-akcija u pothodniku kod Velesajma iz 1981. (sudjelovali su Boris Demur, Željko Jerman, Marijana Molnar, Pino Ivančić, Mladen Stilinović, Vlado Martek, Tomislav Gotovac i Vlasta Delimar), akcija Proljeće u Novom Zagrebu u Sloboštini 1985.g., predstave Kugla glumišta na Bundeku, u Travnom i Zapruđu. Šetnja se završava na rotoru u Zapruđu gdje je Tomislav Gotovac snimio svoj film Glenn Miller 2000. Saša Šimpraga će dati širi urbani kontekst za provedene umjetničke akcije, ali i nastanak Novog Zagreba uopće.

Program se odvija u sklopu izložbe Tomislav Gotovac: Ulazno silazna genealogija u Muzeju suvremene umjetnosti. Izložba je otvorena do 19. svibnja, preporučamo posjet uz vodstva za javnost. U travnju vodstva su u nedjelju, 7.4. i 21.4. s početkom u 11.30. Okupljanje za vodstva je na recepciji.

Popratite i druge šetnje koje provodimo uz izložbu:

Tematska šetnja uz izložbu Tomislava Gotovca: Zagreb, volim te!, subota, 13.4.2024. u 12 sati, voditelji Darko Šimičić i Saša Šimpraga.

Tematska šetnja Umjetnost u javnom prostoru, subota, 27. travnja u 18 sati, voditeljica kustosica Ivana Meštrov.

Ulaznice
Svoje mjesto na šetnjama osigurajte kupovinom ulaznica za jednu turu u iznosu od 8 eura ili za tri ture u iznosu od 18 eura. Ulaznica uključuje posjet izložbi Tomislava GotovcaUlazno silazna genealogija u Muzeju suvremene umjetnosti. Ulaznice je moguće kupiti na recepciji Muzeja ili putem sustava ulaznice.hr. Zbog ograničenog broja ulaznica obavezna je prijava putem linka.

OSNOVE INFORMACIJE

Termin obilaska:
četvrtak, 18.4.2024. u 18 sati

Mjesto sastajanja: plato Muzeja suvremene umjetnosti

Predviđeno trajanje ture je 60 minuta. Završava u Zapruđu.