ROOTS OF DANCE – Izvori Plesa (međunarodna koreografsko-plesna radionica)

 

ROOTS OF DANCE – Izvori Plesa (međunarodna koreografsko-plesna radionica)

08.06.2022 - 11.06.2022 / MSU, 1. kat

The Roots of Dance / Korzenie tańca je međunarodni, multikulturalni, umjetnički projekt koji namjerava potaknuti novi val interesa za korištenje tradicionalnih folklornih elemenata i kulturnih tema kao potku i inspiraciju za suvremene izvedbene prakse.

 

Ova koreografsko-plesna istraživačka radionica namijenjena je svima onima koje zanima istraživati područje folklora i suvremene umjetničke prakse (ples, glazba, literatura, priča, umjetnost i kultura općenito).

Voditelji projekta, Aleksandra Dziurosz, Zamjenica Ravnatelja Nacionalnog Instituta za Glazbu i Ples i inicijator ovog projekta, te međunarodno priznati koreograf/pegagog Jacek Luminski vodit će radionicu, te će među sudionicima odabrati 1 do 2 predstavnika koji će sudjelovati u završnoj etapi projekta u rujnu 2022 u Poljskoj (uz plaćeni put, smještaj te sudjelovanje u programu Plesnog Festivala u Katowicama).

Obzirom da je broj sudionika ograničen, potrebna je registracija putem emaila: hipptsp@gmail.com uz naznaku ROOTS OF DANCE.

Potrebno je priložiti kratku biografiju (ne više od 150 riječi) i obrazloženje vašeg interesa i motivacije (do 150 riječi). Radni jezik radionice je engleski.

Potrebno je sudjelovati u cjelokupnom programu uključujući javnu prezentaciju.

Kotizacija: 150KN.

Više informacija: https://www.pap-performing.com/

8. do 10. lipanja, 2022. od 18 do 21 sat / MSU, 1.kat

11. lipanja, 2022., 10.00 do 18.00sati (Javna prezentacija u 18.00sati)
 

*****

Igrokaz ‘O prijateljstvu’

Prezentacija / igrokaz u kojemu kroz scensku igru, koja uključuje ples, glumu, pjevanje, progovara dječjim jezikom o prijateljstvu, zajedništvu i prihvaćanju drugog.

Nakon 30 minuta izvedbe održat će se kratka radionica s prisutnom djecom.

Ulaz je besplatan.

Voditelji programa: Žak Valenta, Marinela Neralić, Dina Ivan, Nika Špekuljak

11. 6. 2022. u 16.30 sati / dvorana Školica / MSU