Selma Banich: Iskustvena radionica Urlici u sklopu Škole promjene

 

Selma Banich: Iskustvena radionica Urlici u sklopu Škole promjene

17.02.2024 - 18.02.2024 / MSU

selma banich
Iskustvena radionica Urlici u sklopu Škole promjene

dvorana Gorgona i prostor izložbe «Osvijesti! Odupri se! Reagiraj! Performans i politika u postjugoslavenskom kontekstu 1990-ih»
Muzej suvremene umjetnosti
Subota, 17. veljače 2024. od 10:30 do 13h
Nedjelja, 18. veljače 2024. od 10:30 do 13h

Pozivamo vas na dvodnevnu iskustvenu radionicu na kojoj ćemo istraživati glas kao medij zajednice, odnosno jezik kao resurs i repozitorij naših individualnih i kolektivnih iskustava, stanja i osjećaja. Tražeći odgovore na svoja unutarnja pitanja i potrebe, usredotočit ćemo se na suradničke prakse slušanja, pisanja i izvođenja. Kolektivno prekidajući šutnju, aktivirat ćemo prostor slušanja kako bi naša svakodnevna borba odzvanjala okoštalom utrobom Muzeja. O čemu ne govorimo jedna s drugom, a trebale bismo? Što nam govore glasovi kada se prekine tišina? Kako se osjećam? Što trebam?

Radionica je otvorena za sve zainteresirane. Zbog ograničenog broja polaznika.ca, molimo da sudjelovanje prijavite do 14. 2. 2024. putem poveznice https://forms.gle/firP7PEeL51o3Nha9. Radionica je besplatna. Radni jezik programa je dobardanski uz mogućnost prevođenja.

Radionica je dio programa Škole promjene EU projekta Museum of the Commons te se realizira u sklopu izložbe «Osvijesti! Odupri se! Reagiraj! Performans i politika u postjugoslavenskom kontekstu 1990-ih». Škola promjene je edukativni program koji je dio EU projekta Museum of the Commons, u sklopu L’Internationale, saveza 14 europskih muzeja i drugih kulturnih institucija za suvremenu umjetnost. Škola promjene bavi se osnaživanjem zajednice i povezivanjem muzeja s istom, jer zajedno smo jači.


selma banich (1979., Jugoslavija) je umjetnica, aktivistica i organizatorica zajednice iz Zagreba. Njezina je umjetnička praksa utemeljena u procesualnom, istraživačkom i aktivističkom radu, a politički je nadahnuta anarhizmom i feminizmom. Stvara samostalno i u suradnji s drugim umjetnicama.ima, kustosi.ca.ma, grupama i inicijativama na Balkanu, Europi i SAD-u. Sudjelovala je u brojnim plesnim, kazališnim, opernim i filmskim produkcijama kao koreografkinja i izvođačica. Sudjeluje u lokalnim i transnacionalnim inicijativama solidarnosti koje su povezane s aktualnim feminističkim, antifašističkim, migrantskim i radničkim borbama. Trenutno su to inicijative Zagreb grad-utočište i Za KRUH. Pohađa edukaciju za praktičarku ekspresivne art terapije.

https://selmabanich.org/

Financirano sredstvima Europske unije. Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.