Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec! - Radionica Gradovi budućnosti

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec! - Radionica Gradovi budućnosti

17.02.2024 - 17.02.2024 / Zbirka Richter

U subotu, 17. 2. 2024., održat ćemo radionicu Gradovi budućnosti u sklopu izložbe SintArt 16 – Ivana Tkalčić: Utopijske hetorotopije. Potaknuti umjetničinim istraživanjem utopijskog projekta Sinturbanizam Vjenceslava Richtera, koji je ovaj arhitekt i umjetnik razrađivao od pedesetih do sedamdesetih godina 20. stoljeća, razgovarat ćemo o stvarnim i imaginarnim prostorima, nakon čega ćemo se okušati u izradi vlastitih maketa gradova. 

Primjeri realiziranih i nerealiziranih projekata poslužit će nam kao inspiracija u kreativnom radu, pri čemu će vodeće pitanje biti: kakvi će nam gradovi biti potrebni u budućnosti – kako ćemo živjeti, čime ćemo se baviti i kako ćemo taj sadržaj organizirati te u kojoj će mjeri u tome biti prisutna tehnologija?

Voditelji radionice su Ela Junaković, studentica povijesti umjetnosti i sociologije, Tin Marušić, student fonetike i povijesti umjetnosti i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu ivana.zavrski@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!
 

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Ivana Završki, koordinatorica edukativnog programa Zbirke Richter, ivana.zavrski@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec!
Radionica Gradovi budućnosti (u sklopu izložbe SintArt 16 – Ivana Tkalčić: Utopijske heterotopije)
Za djecu 6 - 10 godina
Subota, 17. 2. 2024., 11 - 12.30 sati