STRUČNO VODSTVO IZLOŽBOM TOMISLAVA GOTOVCA

 

STRUČNO VODSTVO IZLOŽBOM TOMISLAVA GOTOVCA

26.05.2024 - 26.05.2024 / MSU

U nedjelju, 26. svibnja u 11.30 sati održat će se posljednje vodstvo izložbom Tomislav Gotovac a.k.a. Antonio G. Lauer: Uzlazno silazna genealogija.

Umjetnički opus multimedijalnog umjetnika Tomislava Gotovca (1937. – 2010.) izazivao je kontroverze tijekom njegova života. No danas je Gotovčev rad visoko cijenjen u umjetničkim krugovima diljem svijeta i radovi mu se nalaze u prestižnim međunarodnim zbirkama. Usto, Gotovac je bio i ostao dio zagrebačke urbane i popularne ikonografije, omiljen kod široke publike zbog provokativnih akcija i performansa. U interpretaciji francuskog kustosa Pierre Bal-Blanca rad Tomislava Gotovca predstavljen je nizom fotografija, projekcijama filmova te rekvizitima i kostimima iz njegovih performansa. Cjelina tako otkriva zašto je Tomislav Gotovac, poznat pod svojim matronimom Antonio G. Lauer, na kraju sam postao povijesna figura bez presedana.

Više o izložbi

Osnovne informacije o vodstvima:

Okupljanje za svako vodstvo je na recepciji Muzeja. Prijave nisu obavezne.

Vodstva su besplatna uz kupljenu ulaznicu za izložbu (ili sve izložbe). Za više informacija pišite nam na edukacija@msu.hr.

MSU 70 / Program se odvija u sklopu obilježavanja 70. godina Muzeja suvremene umjetnosti.