Umjetnička akcija „Svi smo mi jedno“

 

Umjetnička akcija „Svi smo mi jedno“

18.05.2023 - 18.05.2023 / MSU, južni plato

Saša Bezjak akademska je slikarica, magistra kiparstva i umjetnička pedagoginja. Specifičnost njezina rada je osvještavanje ostvarivanja inkluzivnih prava svih ranjivih skupina, posebice djece. Bezjak se izražava u različitim likovnim tehnikama, ali uvijek teži jednostavnosti. Takvi su i crteži koje uglavnom nastaju u procesu brzog, intuitivnog crtanja.

Posljednjih godina često radi i umjetničke akcije u koje uključuje osobe s poteškoćama, kao i ostalu publiku s kojima ostvaruje komunikaciju. Umjetnica neverbalno, nijemo – samo gestama i mimikom poziva prolaznike da joj se pridruže i s njom stvaraju na papiru. Onima koji se odluče sudjelovati, pruža mogućnost da na trenutak iskuse metodu brzog crtanja bez razmišljanja, što pridonosi popuštanju napetosti.

U današnjoj umjetničkoj akciji sudjeluje alternativni glazbeni bend Nea boi nula (Ne budi nula) čija će glazba dodatno inspirirati sudionike.

Bojan Tomažič diplomirani je novinar, piše svaki dan već četiri desetljeća. Usto, piše i fikciju, romane, kratke priče, poeziju i glazbene tekstove, a u bendu Nea boi nula basist je i pjevač.

Ostali članovi benda su Said Bešlagič, učitelj gitare, informatičar, fizičar, matematičar, učitelj u osnovnoj i srednjoj školi i mentor u domu za starije osobe, te Andrej Kustec, bubnjar i akademski slikar.

Ostali sudionici:

Kantautori: Vedran Ivorek (Zagreb), Peter Andrej (Maribor), Mihael Arčon (Rijeka), Milko Dedaph Kiš (Zagreb) 

Pjesnici: Valerio Orlić (Rijeka), Žarko Jovanovski (Zagreb), Sanja Domenuš (Sisak), Siniša Matasović (Sisak,) Mojca Andrej (Maribor), aforističar Denis Vidović (Sisak), Petra Bauman ( Maribor)

Organizacija: Daniela Bilopavlović Bedenik

Program počinje u 16 sati.