UMJETNOST I EKSPERIMENT: Nove tendencije – kompjuterska estetika

 

UMJETNOST I EKSPERIMENT: Nove tendencije – kompjuterska estetika

28.05.2022 - 28.05.2022 / MSU

Do kraja lipnja, u Muzeju suvremene umjetnosti održavat će se ciklus radionica pod nazivom „Umjetnost i eksperiment“. Radionice su namijenjene mladima od 12 do 18 godina, a polaznici će se teorijski i praktično upoznati s pokretom Novih tendencija.

Nove tendencije su međunarodni pokret koji je nastao i održavao se u Zagrebu od 1961. do 1973. godine, s ciljem promocije suvremenih umjetničkih praksi, posebice onih kojima je u prvom planu bilo eksperimentiranje kroz povezivanje znanosti, tehnologije i umjetnosti.

Na drugoj radionici (28.5.2022.), polaznici će se upoznati s umjetničkim djelima izlaganima na Novim tendencijama inspiriranima kompjuterskom estetikom, kod kojih je umjetnički rad makroznak sastavljen od ponavljajućih mikroznakova. Nakon toga će i sami napraviti radove koristeći se umnožavanjem geometrijskih oblika pomoću štambilja.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz najavu dolaska na e-mail: edukacija@msu.hr, s podacima: ime i prezime djeteta, dob, ime i prezime te kontakt roditelja.

Voditeljice i autorice radionica: Petra Šabić (vizualna umjetnica) i Ivana Šešlek (voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost MSU)

Radionice se realiziraju u sklopu projekta Adrinetbook i sufinancirane su kroz program Interreg Adrion.

 

MSU / subota, 28. 5. 2022 / od 11.30 do 13 sati