UMJETNOST I EKSPERIMENT: Nove tendencije – oprostorene riječi

 

UMJETNOST I EKSPERIMENT: Nove tendencije – oprostorene riječi

14.05.2022 - 14.05.2022 / MSU

MSU, subota, 14. 5. od 11.30 do 13 sati

Od 14. svibnja do kraja lipnja, u Muzeju suvremene umjetnosti održavat će se ciklus radionica naziva „Umjetnost i eksperiment“. Radionice su namijenjene mladima od 12 do 18 godina, a polaznici će se teorijski i praktično upoznati s pokretom Novih tendencija.

Nove tendencije su međunarodni pokret koji je nastao i održavao se u Zagrebu od 1961. do 1973. godine, s ciljem promocije suvremenih umjetničkih praksi, posebice onih kojima je u prvom planu bilo eksperimentiranje kroz povezivanje znanosti, tehnologije i umjetnosti.

Na prvoj radionici polaznici će se upoznati s umjetničkim djelima izloženima na Tendencijama 4 te sami napraviti radove inspirirane vizualnom poezijom, izložbom Typoezija i performansom Paola Scheggija  Oplà-stick.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz najavu dolaska na e-mail: edukacija@msu.hr, s podacima: ime i prezime djeteta, dob, ime i prezime te kontakt roditelja.

Voditeljice i autorice radionica: Petra Šabić (vizualna umjetnica) i Ivana Šešlek (voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost MSU)