Umjetnost kroz pokret - Mi plešemo!

 

Umjetnost kroz pokret - Mi plešemo!

26.09.2022 - 20.06.2023 / MSU, Školica
Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu suradnji s Performing Arts Program (PAP) kojeg provodi Umjetnička organizacijom Trafik predstavlja plesno-scenske radionice za djecu Umjetnost kroz pokret - Mi plešemo! sezona 22/23!
Plesne radionice će se održavati u dvije skupine:
MLAĐA - namijenjene su djeci od 4 do 8 godina
STARIJA - namijenjene su djeci od 9 do 13 godina
 
Radionice su u potpunosti prilagođene dobi i mogućnostima djeteta, te ne zahtijevaju prethodno poznavanje plesnih vještina ili scensko iskustvo. U plesnim radionicama „Mi plešemo!“ djeca će upoznati plesne i scenske tehnike i prakse, te razvijati imaginaciju kroz igru i pokret. Kroz zanimljive plesne sekvence, kreativne zadatke i improvizacije, djeca će istraživati raznovrsne scenske igre, improvizacije plesne i glumačke tehnike. Osnovna karakteristika plesnih radionica „Mi plešemo!” jest poticanje djece na kretanje uz korištenje mašte, te buđenje kreativnosti pri osmišljavanju plesnih sekvenci. Upoznavajući se s vlastitim tijelom i glasom kroz niz tjelesnih i vokalnih zadataka, djeca će usvajati osnovne kreativne vještine. Koristit će alate iz suvremenog plesa (tri nivoa kretanja/ brzina/ opseg pokreta...), razvijajući svijest o vlastitom tijelu, kao i o kretanju unutar grupe i prostora u kojem se nalazimo, te buditi maštu ,a kroz kazališne i glumačke, glas, pjevanje, rad s tekstom i socijalno - emotivno se razviti.
 
Radionice se održavaju subotom u sljedećim terminima :
MLAĐA GRUPA 15:45 do 16:45.
STARIJA GRUPA 14 do 15:30
 
Mjesto održavanja: Muzej suvremene umjetnosti, dvorana Školica
Voditeljice: Nika Špekuljak i Dina Ivan ( gosti pedagozi )
Mentor: Žak Valenta / profesionalni koreograf, plesač i kazališni pedagog , član zajednice samostalnih umjetnika HRVATSKE / kontakt valentazak5@gmail.com
Početak: 1. 10. 2022 – kraj 20. 6. 2023. godine
Cijena radionice je mjesečno 200 kn. Na plaćanje godišnje članarine odobravamo popust od 10%.
 
Prijave slati na trafikanti1998@gmail.com a za sve informacije tu su email adrese naših voditeljica:
n.spekuljuk@gmail.com
dina.ivan1@gmail.com
 
Za dolazak potrebno je donijeti udobnu odjeću za kretanje i šlapice. Roditelji u mlađoj grupi mogu biti prisutni na prva dva sata. Na kraju sezone radimo na PREDSTAVI i NASTUPU uz podjelu DIPLOMA o pohađanju programa.
 
Podaci za uplatu :
U opisu plaćanja navesti: MI PLEŠEMO / IME I PREZIME DJETETA
Umjetnička organizacija TRAFIK
OIB 23399211423
IBAN : HR 7823600001102334611 (Zagrebačka banka d.o.o.)
Tijekom državnih praznika i blagdana, te za vrijeme školskih praznika program se neće
održavati.
U sklopu programa „MI PLEŠEMO" MSU i TRAFIK održavat će tijekom sezone 2022/23 jednu subotu mjesečno i BESPLATNU radionicu za svu djecu s naglaskom na INKLUZIJU i uključivost djece s drugačijim mogućnostima i slabijim socijalnim statusom.
 
INFO na web stranici MSU-a www.msu.hr
VESELIMO SE JOŠ JEDNOJ SEZONI S VAMA!