Virtualna radionica Idemo na Vrhovec

 

Virtualna radionica Idemo na Vrhovec

30.05.2020 - 30.05.2020 / Zbirka Richter

U subotu, 30. svibnja 2020. od 11 do 13 sati, pozivamo vas da sudjelujete u još jednoj virtualnoj radionici „Idemo na Vrhovec“  Zbirke Richter na temu ciklusa crteža „Leteće piramide“ Vjenceslava Richtera. 

Radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina.

Richter ovim ciklusom razmišlja o izgledu piramida bez horizontalne baze, odnosno bez upotrebljavanja pravih kuteva, dajući prednost šiljastom kutu kako bi postigao dojam izostanka gravitacije. Kroz radionicu djeca će ponoviti razliku između geometrijskih likova i tijela, naučiti nešto više o piramidama i Richterovom konceptu „Letećih piramida“.

Prijave primamo do petka, 29.5.2020., na e-mail adresu radionice.richter@msu.hr, a u poruci je potrebno navesti ime i prezime djeteta, dob i e-mail adresu na koju ćemo u subotu ujutro poslati materijale. Također, zamolit ćemo vas da nam nakon održane radionice pošaljete fotografije radova na našu e-mail adresu  radionice.richter@msu.hr, kako bi ih objavili na društvenim mrežama Zbirke Richter i MSU edukacije.

Voditeljica radionica je Lora Rajčić, studentica povijesti umjetnosti i sociologije.

Za subotnju radionicu će vam biti potrebni:

  • bojice / flomasteri
  • škare i ljepilo
  • ravnalo
  • konac

 

Veselimo se kreativnom radu i nadamo se da se uskoro vidimo u Zbirci! Do tada slušajte upute Stožera civilne zaštite i ostanite odgovorni!