PRETHODNE PROJEKCIJE

 

Program „Zagreb film u dvorani Gorgona“ predstavlja „Živi bili pa vidjeli“, film redatelja Brune Gamulina i Milivoja Puhlovskog

09.06.2020. - 09.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

U okviru programa “Zagreb film u dvorani Gorgona”, u utorak 9. lipnja u 18 sati prikazujemo film “Živi bili pa vidjeli” redatelja Brune Gamulina i Milivoja Puhlovskog, nastao u produkciji Zagreb filma 1979. godine. 

  PROČITAJ VIŠE

Program Zagreb film u dvorani Gorgona: dokumentarni blok “U centru – Zagreb, kak imam te rad”

05.06.2020. - 05.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

U sklopu velike multimedijske izložbe Od imaginacije do animaciješest desetljeća Zagreb filma u MSU-u, nastavljamo s popratnim filmskim programom Zagreb film u dvorani Gorgona u okviru kojeg će ljubitelji filma imati priliku pogledati tematski izbor dokumentarnih i igranih filmova nastalih u produkciji Zagreb filma. U prvom tjednu lipnja na programu je dokumentarni blok U centru – Zagreb, kak imam te rad koji prikazuje profesionalne i obiteljske živote stanovnika Zagreba šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća, s posebnim naglaskom na problem stanovanja. 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 1. do 6.6.2020.

01.06.2020. - 06.06.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovog tjedna u MSU kinu prikazujemo: francusku triler dramu „Ona koju zamišljaš“ s Juliette Binoche, njemački kriminalistički triler „Zlatna rukavica“ redatelja Fatiha Akina, talijansku kriminalističku dramu „Sitne ribe“ koja je dobila nagradu za najbolji scenarij na Berlinaleu i francusku dramu „Sybil“ s festivala u Cannesu.
Na repertoaru su i humoristična drama „Sinonimi“ izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađena Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine, romantična komedija „Vjeran čovjek“ slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela, uzbudljiva rumunjska kriminalistička komedija „Zviždači“ koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu te romantična komedija „Emma“ nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin.
 

  PROČITAJ VIŠE

Raspored projekcija MSU kina od 26. do 29. svibnja 2020.

26.05.2020. - 29.05.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo 4 premijerna i 4 reprizna naslova: francusku triler dramu „Ona koju zamišljaš“ s Juliette Binoche, njemački kriminalistički triler „Zlatna rukavica“ redatelja Fatiha Akina, talijansku kriminalističku dramu „Sitne ribe“ koja je dobila nagradu za najbolji scenarij na Berlinaleu i francusku dramu „Sybil“ s festivala u Cannesu.

Od prošlog tjedna prikazujemo humorističnu dramu ''Sinonimi'' izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine, romantičnu komediju ''Vjeran čovjek'' slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela, a na repertoaru je i uzbudljiva rumunjska kriminalistička komedija ''Zviždači'' koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu te romantična komedija ''Emma'' nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 18. do 24.5.2020.

18.05.2020. - 24.05.2020. / Dvorana Gorgona

 

Od ovoga tjedna posjetitelji će ponovno moći posjećivati i naše kino, naravno uz pridržavanje određenih epidemioloških mjera Prikazujemo tri nova naslova: humorističnu dramu "Sinonimi'' izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine., romantičnu komediju ''Vjeran čovjek'' slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela i uzbudljivu rumunjsku kriminalističku komediju ''Zviždači'' koja se za Zlatnu palmu natjecala u službenoj konkurenciji na filmskom festivalu u Cannesu.

Na repertoaru su i reprizni naslovi: romantična komedija ''Emma'' nastala prema proslavljenom romanu Jane Austin, romantična drama ''Portret djevojke u plamenu'' redateljice Céline Sciamma te komedija ''Strojovođa u potrazi za ljubavlju'' redatelja Veita Helmera, s Predragom 'Mikijem' Manojlovićem u glavnoj ulozi.

  PROČITAJ VIŠE

MSU Sturday Night Film Fever

14.03.2020. - 14.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

ODGOĐENO

 


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 9. do 16.3.2020.

10.03.2020. - 14.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazat će se tri nova naslova: romantična komedija „Emma“ po proslavljenom romanu Jane Austin, dokumentarni film „Tusta“ o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti te francuski romantični film „Ona koju zamišljaš“ o neobičnim ljubavnim poduhvatima žene koju glumi Juliette Binoche.

  PROČITAJ VIŠE

MSU Saturday Night Film Fever

07.03.2020. - 07.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

Program u ovu subotu, 7. ožujka, uključuje razgledavanje izložbe ''Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma'' na kojoj ćete i uživo moći vidjeti Vukotićev kipić Oskara, te projekciju jednog od tri filma koji su ovogodišnji dobitnici nagrade Oskar ili su za nagradu bili nominirani: Medena zemlja, Parazit i Tuga i slava

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 2. do 9. 3. 2020.

05.03.2020. - 07.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

ŽENIJALNI DANI u Kinu Metropolis MSU od 5. do 6. ožujka 2020.

U sklopu petog izdanja programa ''Ženijalni dani'' koji se održava ususret obilježavanju 8. ožujka - Međunarodnog dana žena, u MSU kinu prikazat će se film ''Portret djevojke u plamenu'', romantična drama redateljice Céline Sciamma, koja je na filmskom festivalu u Cannesu osvojila nagradu za najbolji scenarij i Queer palmu, nominaciju za nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolji strani film te nagradu BAFTA za najbolji strani film 2019. godine. Prikazat će se i film ''Mlijeko'', komedija islandskog redatelja Grímura Hákonarsona o junakinji koja se hvata u koštac s velikim poslom – održavanjem farme krava na životu usprkos pritiscima moćne korporacije koja iskorištava lokalne farmere.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 24. 2 do 2. 3. 2020.

25.02.2020. - 29.03.2020. / Dvorana Gorgona

 

U novom filmskom tjednu prikazat će se novi naslov 'Mladi Ahmed', film koji donosi priču o trinaestogodišnjaku koji pada pod utjecaj radikalne ideologije. Prikazat će se i romantični film 'Sasvim obična ljubav' s Liamom Neesonom i Lesley Manville u glavnim ulogama. Na repertoaru je i kontroverzni novi naslov 'Bogu hvala', francuski film koji donosi priču o razotkrivanju seksualnih skandala u Katoličkoj crkvi, nagrađivani film ''Razbijačica sustava'' koji je osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu 2019. te francuski film 'Jadnici', dobitnik nagrade žirija na filmskom festivalu u Cannesu. Za najmlađu publiku prikazati će se crtani serijal 'Profesor Baltazar' - 'Baltazarov sat'.

U programu 'MSU Saturday Night Film Fever' prikazat će se film 'Parazit' korejskog redatelja Bong Joon-hoa, dobitnik 4 Oscara – za najbolji film, režiju, scenarij i najbolji strani film, dobitnik Zlatne palme na filmskom festivalu u Cannesu 2019. i Zlatnog globusa za najbolji film; nagrađivani i hvaljeni makedonski dokumentarni film 'Medena zemlja' koji je uz brojne festivalske nagrade nominiran i za dvije nagrade Oscar; španjolski film 'Tuga i slava' redatelja Pedra Almodóvara koji je ostvario dvije nominacije za nagradu Oscar – za najbolji strani film i najboljeg glavnog glumca.

Program uključuje:

  • razgledavanje izložbe “Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma”
  • projekciju jednog od filmova dobitnika ili nominiranih za ovogodišnju nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma
  • izbor: piće ili kokice

Cijena paketa ulaznica za cijeli program (izložba + 1 film + piće / kokice) iznosi samo 50 kuna. (više na http://www.msu.hr/dogadanja/saturday-night-film-fever/399.html)

Ulaznice se prodaju na blagajni MSU-a i na www.ulaznice.hr

 

  PROČITAJ VIŠE