Programi za djecu i obitelji

 

Programi za djecu i obitelji

  • Kreartivke

Subotama u prijepodnevnim satima organiziramo kreativne likovne radionice za djecu u dobi od 6 do 14 godina. Radionice su vezane uz određena umjetnička djela iz fundusa Muzeja, ili pak uz radove na izložbama, te pružaju zabavno i edukativno iskustvo našim najmlađim posjetiteljima. Sudjelovanje na radionicama je besplatno. No, zbog ograničenog broja sudionika, potrebno se minimalno dan ranije prijaviti za sudjelovanje na e-mail adresu: edukacija@msu.hr.

  • Mali i veliki

Svake prve subote u mjesecu u MSU se održava obiteljska edukativna radionica Mali i veliki koja uključuje djecu u dobi od 5 do 13 godina u pratnji odrasle osobe. Tijekom edukativnog programa i radionice upoznajemo se s umjetničkim djelima i okušavamo u izradi vlastitih radova. Svrha edukativnog programa je razvoj kreativnosti, timskog rada i stjecanja novih znanja kod predškolske i školske djece, ali i zajednička igra malih i velikih. Program je besplatan uz kupnju obiteljske ulaznice po cijeni od 50 kn, a koja vrijedi za dvoje odraslih i djecu do 15 godina. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne putem e-maila na: edukacija@msu.hr.

  • MSU front stage

Muzej suvremene umjetnosti u suradnji s Performing Arts Program (PAP) i Umjetničkom organizacijom Trafik predstavlja radionice scenskih pokreta MSU front stage koje se održavaju jednom mjesečno. Kroz poticaj otkrivanja vlastitih mogućnosti, otkrivamo kako se ponašati i kretati na sceni. Upoznajemo se i s osnovama plesnih i scenskih tehnika i praksi, te kroz maštu, igru i improvizaciju razvijamo plesne pokrete. Kroz istraživanje različitih zanimljivih plesnih pokreta, saznat ćemo što je to kontakt improvizacija i fizičko kazalište, a upoznat ćemo i neke trikove kojima se na sceni koriste glumci i plesači. Radionice su namijenjene su djeci od 5 do 12 godina i u potpunosti su prilagođene dobi i mogućnostima djeteta.

Voditelj radionica: Žak Branko Valenta, koreograf, plesač i kazališni pedagog