Otvorenje novog stalnog postava u planu u drugoj polovici 2020.

 

Otvorenje novog stalnog postava u planu u drugoj polovici 2020.

20.09.2019

Do nedjelje, 22. rujna 2019., još možete razgledati „Zbirke u pokretu“ kao i izložbu Žarka Vijatovića ispred Atelijera Kožarić. U nedjelju, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, ulaz na sve izložbe će biti slobodan.

Dragi posjetitelji, tijekom proteklih deset godina javnosti su bile dostupne naše zbirke na stalnoj izložbi pod nazivom „Zbirke u pokretu“. Budući da je suvremena umjetnost doista „u pokretu“, promijenit ćemo postav jer smo u međuvremenu utemeljili nove zbirke, a usto se naš fundus povećao za više od 3000 djela koja današnjoj publici želimo pokazati i približiti na jedan drugačiji način. Novi stalni postav planiramo otvoriti u drugoj polovici 2020. godine. Do tada, pozivamo vas da pratite naše brojne izložbene programe na kojima ćemo predstavljati iznimne umjetnike i umjetničke pojave od 50-ih godina 20. stoljeća do danas. Tako ćemo, primjerice, veliku izložbu posvetiti najnagrađivanijem filmskom, vizualnom i kulturnom fenomenu u Hrvatskoj - Zagrebačkoj školi crtanog filma. Ove jeseni moći ćete razgledati i začudno velike crteže Davora Vrankića, umjetnika koji slovi kao „crtačka zvijezda“, s prebivalištem u Parizu. Naposljetku, bit će izložena „Kolekcija za budućnost“, na kojoj će biti darovana i otkupljena djela od 2009. do2019.

Od otvorenja Muzeja 2010., „Zbirke u pokretu“ posjetilo je više od 400 tisuća ljudi, a sam Muzej više od milijun. Hvala vam! Do nedjelje, 22. rujna 2019., još možete razgledati „Zbirke u pokretu“ kao i izložbu Žarka Vijatovića ispred Atelijera Kožarić. U nedjelju, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, ulaz na sve izložbe će biti slobodan.