ZIMA u MSU - program radionica za djecu i mlade

 

ZIMA u MSU - program radionica za djecu i mlade

21.02.2024 - 23.02.2024 / MSU

MSU edukacija za ove praznike u veljači priprema niz kreativnih aktivnosti u Muzeju za djecu i mlade od 6 do 13 godina. Pogledajte njihov raspored i pridružite nam se!

Za radionice se potrebno prijaviti do 19. veljače do 10 sati putem linka.

Naknada za sudjelovanje u 1 radionici: 5 eura po polazniku. Ulaznice je moguće kupiti u Muzeju tijekom radnog vremena od 11 do 19 sati, odnosno, vikendom od 11 do 18 sati (ponedjeljak je neradan). 


ZIMA u MSU - program radionica za djecu i mlade
21. - 23. 2. 2023. od 11 do 16 sati 

RASPORED RADIONICA

SRIJEDA, 21. veljače
11 - 13 sati ŠkART, likovno-ekološka radionica za djecu 6 - 9 godina
14 - 16 sati Čim otvorim oči, vidim film, likovno-filmska radionica za djecu 10 - 13 godina

ČETVRTAK, 22. veljače
11 - 13 sati Zašto sam bitan?, dramsko-likovna radionica za djecu 6 - 9 godina
14 - 16 sati Sva lica suvremene umjetnosti, likovno-edukativna radionica za djecu 10 - 13 godina

PETAK, 23. veljače
11-13 sati Čim otvorim oči, vidim film, likovno-filmska radionica za djecu 6 - 9 godina


VIŠE O SVAKOJ RADIONICI

ŠkART
likovna radionica za djecu 6-9 godina

Inspirirani radom Vere Fischer u muzejskom postavu MSU-a i aktualnim temama o održivosti i sve veće važnosti reduciranja otpada kojeg stvaramo, na likovnoj radionici ŠkART promišljamo otpad kao umjetnički materijal. Ova je umjetnica u sklopu manifestacije Proljeće u Novom Zagrebu u travnju 1978. organizirala Izložbu odbačenih predmeta po izboru radnika Čistoće koja je pobudila veliko zanimanje javnosti. Na platou Mamutice, najmnogoljudnije zgrade u Travnom, prema izboru 20 radnika Čistoće izložen je otpad. Za izložbu autorica je dizajnirala plakat otisnut, u skladu s konceptom izložbe, na crnim vrećama za smeće.

Voditeljica radionice je Marina Mlakar, edukatorica i studentica arhivistike i francuskog jezika.


Čim otvorim oči, vidim film
likovno-filmska radionica za djecu 6-9 godina i 10-13 godina

Tomislav Gotovac jedan je od pionira eksperimentalnog filma u Hrvatskoj. Na izložbi Tomislava Gotovca, jednog od  pionira eksperimentalnog filma u Hrvatskoj i začetnika performansa na domaćem području, predstavljeni su brojni kratkometražni filmovi posvećeni istraživanju što sve može biti film i kojim sredstvima se može postići. Na radionici naslovljenoj prema Gotovčevom poznatom citatu koji sažima njegov pristup životu i umjetnosti, upoznat ćemo se s njegovim eksperimentalnim filmovima i ready-made pristupom, a zatim ćemo izrađivati vlastite knjige snimanja koristeći tekstove, fotografije i drugi postojeći materijal.

Voditeljica radionice je Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.


Sva lica suvremene umjetnosti
likovna radionica za djecu 10-13 godina

Na radionici će djeca moći saznati više o raznim svrhama suvremene umjetnosti (od socijalno angažiranih djela Sanje Iveković do minimalizma Josipa Vanište) i izraditi rad koji prikazuje ono što je za njih svrha umjetničkog izražavanja.

Voditeljica radionice je Marina Mlakar, edukatorica i studentica arhivistike i francuskog jezika


Zašto sam bitan?
likovno-dramski program za djecu 6-9 godina

Vodeći se pitanjem Zašto sam bitan? ulazimo s polaznicima radionice u osobnu sferu svakog umjetničkog djela i propitujemo njihovu važnost. Metodama dramskog uživljavanja oživjet ćemo djela Josipa Vanište, Ivana Kožarića, Ivana Picelja, Julija Knifera i Ive Gattina koja su predstavljena u sklopu MSU-ovog muzejskog postava Zbirka kao glagol, a potom likovno personificirati odabrani rad.

Autorica koncepta: Ela Domitrović, studentica arhivistike i muzeologije; mentorica programa i voditeljica radionice: Renata Filčić, voditeljica Odjela za edukativnu djelatnost.

 

Osnovne informacije

Za radionice se potrebno prijaviti do 19. veljače putem linka: https://forms.gle/WqYqhDwfx2MA3Vv46.

Naknada za sudjelovanje u 1 radionici: 5 eura po polazniku. Ulaznice je moguće kupiti i unaprijed u Muzeju tijekom radnog vremena od 11 do 19 sati, odnosno, vikendom od 11 do 18 sati (ponedjeljak je neradan) ili neposredno prije početka programa.

 

ZIMA U MSU - program radionica za djecu i mlade
21. - 23. 2. 2023. od 11 do 16 sati