Ciklus kreativnih radionica: Zamisli, stvori, p(re)okreni! - Otkrivanje Bauhausa

 

Ciklus kreativnih radionica: Zamisli, stvori, p(re)okreni! - Otkrivanje Bauhausa

27.05.2023 - 27.05.2023 / Zbirka Richter

Druga radionica ciklusa „Zamisli, stvori, p(re)okreni!“ pod nazivom „Otkrivanje Bauhausa“ održat će se u subotu, 27. svibnja. Ciklus se temelji na knjizi Duh Bauhausa”, autorice Klasje Habjan, te nekoliko odabranih slikovnica na različite teme iz povijesti umjetnosti u izdanju Školske knjige. 

Djeca će se tako upoznati s idejama i praksom Bauhausa, znamenite visoke škole za  arhitekturu, umjetnost i dizajn, koja je imala značajan utjecaj na razvoj moderne i suvremene umjetnosti. U kontekstu Zbirke Richter i arhitekta Vjenceslava Richtera, bitno je istaknuti kako se Richterovo stvaralaštvo razvijalo na nasljeđu povijesnih avangardi, Bauhausa, De Stijla, ruskog konstruktivizma te stvaralaštvu arhitekata Waltera Gropiusa i Mies van der Rohea što će se povezati kroz termine.

Na radionici „Otkrivanje Bauhausa“ upoznat ćemo se s načelima pripremnog tečaja na Bauhausu. U uvodnom dijelu ćemo kroz igre i vježbe u različitim tehnikama učiti o oblicima i eksperimentirati s materijalima, a zatim ćemo se upoznati s tipologijom koja se koristila na Bauhausu, kojom ćemo se inspirirati u izradi vlastitih plakata.

Voditeljice radionice su Lora Rajčić, magistra povijesti umjetnosti i sociologije i Ivana Završki, magistra francuskog jezika i književnosti i povijesti umjetnosti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu richter@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili richter@msu.hr.

 

Ciklus kreativnih radionica Zamisli, stvori, p(re)okreni!
Otkrivanje Bauhausa
Zbirka Richter, Vrhovec 38
kreativne radionice za djecu 6 – 10 godina
subota 27. 5. 2023., 11 – 12.30 sati