Čitaj, crtaj, slikaj! ciklus radionica za djecu 4–10 godina

 

Čitaj, crtaj, slikaj! ciklus radionica za djecu 4–10 godina

11.05.2024 - 11.05.2024 / Zbirka Richter

U subotu, 11. svibnja 2024., radionicu ćemo posvetiti čitanju i kreativnom interpretiranju slikovnice Crta, autorice Gulsah Yemen. Kao što i sam naslov sugerira, u slikovnici ćemo se susresti s mnoštvom crta – debelih, tankih, još tanjih, raznobojnih, ravnih, vijugavih… 

Otkrit ćemo što sve može nastati od jedne crte i na kakvo nas putovanje ona može povesti. Nakon čitanja, polaznici će se poigrati ovim motivom i olovkom crtati fraktale – zatvorenih očiju djeca će neprekinutom linijom šarati po papiru nakon čega će otvorenih očiju polja omeđena linijom bojati drvenim bojicama po vlastitoj želji. Na kraju radionice, promotrit ćemo svoje radove i dati im nazive. 

Voditeljica radionice je Lana Gospodnetić, odgojiteljica predškolske djece, dipl. pedagog i profesor povijesti.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno, a materijal i pribor za izradu radova je osiguran. Prijave na e-mail adresu ivana.zavrski@msu.hr ili putem Facebook stranice Zbirke Richter su obavezne.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!


KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Ivana Završki, ivana.zavrski@msu.hr

 

Čitaj, crtaj, slikaj! ciklus radionica za djecu 4 - 10 godina
Zbirka Richter, 11. 5. 2024.
11.00 - 12.30 sati