Device_art 7.021 - Festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija

 

Device_art 7.021 - Festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija

23.11.2021 - 19.12.2021 / MSU, 2. kat

Novo, sedmo po redu izdanje Device_art festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija u zagrebački Muzej suvremene umjetnosti ponovo donosi uzbudljiva iskustva i nove poglede na naprave, gadgete i strojeve koji nas okružuju, provociraju, smiruju i iritiraju. Otvorenje 23. 11. u 19 sati

Stroj ne donosi promjene ovogodišnji je koncept festivala koji nas poziva na ponovo promišljanje našeg sve prisnijeg odnosa s tehnologijom u vremenu konstantne nepredvidljivosti i silovitih promjena. Vrištanje ispred ogledala postaje interakcija s umjetničkim radom (uz bonus ispucavanja negativne energije), a šetnja Novim Zagrebom ekspedicija u more elektromagnetskih zvukova koji svojim intenzitetom jednako fasciniraju koliko i zastrašuju. Mašine za snove, balerine iz budućnosti, svemirski brkovi i robotski kipar-ekolog, sve na Device_art igralištu koje će i ovaj put nasmijati, šarmirati i revoltirati.   

Ovogodišnji je festival nastao u suradnji s grupom kustosa iz ZKM | Centra za umjetnost i medije iz Karlsruhea i zamišljen je kao dijalog između njemačke i hrvatske device art scene. To je u skladu s dugom tradicijom projekta koji je ranijih godina u Zagrebu predstavio japansku, kanadsku, kalifornijsku, češku i slovensku scenu, uz prethodno veliko festivalsko izdanje posvećeno globalnim tehno-umjetničkim tendencijama. Kao jedan od važnijih međunarodnih festivala koji od 2004. godine tematizira tehnologiju u suvremenoj umjetnosti, Device_art i u svom novom izdanju nastavlja pomicati granice umjetničkih medija kroz radove i koncepte koji na ironičan i provokativan način propituju potencijale, ograničenja i utjecaje tehnologije na društvenu svakodnevicu.

Više informacija i detaljan raspored na kontejner.org/projekti/device_art-festival/device_art-7021/raspored-20/ 

Sudjeluju: Alex Brajković (HR), Anthea Caddy (AU/DE) & Miodrag Gladović (HR), Kerstin Ergenzinger (DE), Dominik Gadže (HR), Moritz Simon Geist (DE), Darsha Hewitt (CA/DE), Yannick Hofmann (DE) & Johannes Jensen (DE), Christina Kubisch (DE), Carolin Liebl (DE) & Nikolas Schmid-Pfähler (DE), Benoît Maubrey (US/FR/DE), Kata Mijatović (HR), Pfeifer & Kreutzer (DE), Quadrature (DE), Michail Rybakov (RU/DE), Ana Sladetić (HR), Soll (HR), Branimir Štivić (HR), Troika (DE/FR/UK), Simon Weckert (DE)

 

Projekt osmislio i organizirao: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse 

Kustoski tim: Sarah Donderer, Yannick Hofmann, Daria Mille, Philipp Ziegler (ZKM | Centar za umjetnost i medije, Karlsruhe); Davorka Begović, Ena Hodžić, Tereza Teklić (KONTEJNER) 

Partneri: ZKM | Centar za umjetnost i medije (Karlsruhe), Muzej suvremene umjetnosti (Zagreb), Pogon – Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, Europske mreže EMAP - European Media Art Platform i RE-Imagine Europe

Projekt podržali: Program Europske unije Kreativna Europa, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Zaklada "Kultura nova", Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ernst von Siemens Musikstiftung, ifa - Institut für Auslandsbeziehungen, Turistička zajednica grada Zagreba, Veleposlanstvo Kanade u Republici Hrvatskoj

Pokrovitelji: Erste Urbanka, Beck's Hrvatska, Aquarius, Kerschoffset, Hotel International, MediaNet, PressCut

Medijski pokrovitelji: Zagreb plakat, Jutarnji list

Medijski partneri: Kulturpunkt, R+, Vizkultura, Radio Student

INFORMACIJA O STRUČNOM VODSTVU SUBOTOM
Svake subote tijekom trajanja festivala održati besplatno vodstvo za zainteresiranu publiku u 16 sati.

**

Muzej suvremene umjetnosti - informacija o epidemiološkim mjerama

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine, od 16. studenog za posjet Muzeju suvremene umjetnosti potrebno je predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Drugi odgovarajući dokaz ostvaruje se potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti Covid-19, koje uključuje i preboljenje u statusu tzv. „vjerojatnog slučaja“, te preboljenje uz cijepljenje jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, ali da nije prošlo više od 12 mjeseci od preboljenja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

* na osobe mlađe od 16 godina
* na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe
* na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv Covid-19, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Cjelokupan tekst Odluke Stožera Civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine potražite na linku:

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20obvezno%20testiranje.pdf

Iz sigurnosnih razloga, tijekom posjete Muzeju suvremene umjetnosti, ljubazno Vas molimo da se pridržavate sljedećih mjera:

* nošenje zaštitne maske
* dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu
* održavanje fizičke distance
* izbjegavanje dodirivanja predmeta
* upis u evidenciju na ulazu u zgradu (ime, kontakt telefon i/ili email)

Molimo vas da vodite računa da je broj posjetitelja pojedinim programima ograničen epidemiološkim mjerama. MSU vam omogućuje da se unaprijed prijavite na programe koje želite posjetiti. Nije moguće sudjelovati u programu ako je maksimalna kvota sudionika već popunjena.

Ako imate simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, i sl.) molimo vas da ostanete kod kuće i posjetite MSU nakon što simptomi prođu.