EDUKATIVNA MUZEJSKA AKCIJA U MSU

 

EDUKATIVNA MUZEJSKA AKCIJA U MSU

18.04.2023 - 19.05.2023 / MSU

Muzej suvremene umjetnosti i ove se godine pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana muzeja (18. svibnja) i 28. Edukativnoj muzejskoj akciji (EMA).

Tradicionalno Hrvatsko muzejsko društvo organizira Edukativnu muzejsku akciju (EMA) povodom Dana muzeja. Ovogodišnja akcija održava se od 18. travnja do 19. svibnja 2023. godine na temu „ZA(JEDNO): svi za muzej“. Cilj je aktivno uključivanje posjetitelja svih dobnih skupina u rad muzeja i kreiranje muzejskog programa u suradnji s posjetiteljima uz stručnu pomoć djelatnika muzeja.

Muzej suvremene umjetnosti spremno je odgovorio s nekoliko programa koje provodi s našim posjetiteljima i Prijateljima MSU-a. Na Dan Muzeja, 18. svibnja, svi posjetitelji ostvarit će pravo besplatnog ulaza u Muzej.


UKORAK S TOŠOM, 1-satna fotografska šetnja Zagrebom

29. 3.-30. 6. 2023., Zagreb, od Ilice 17 do MSU-a

Na 12 lokacija u Zagrebu, prema izboru Prijatelja MSU-a, postavljene su fotografije Toše Dabca: one su poziv na istraživanje grada i zbirke omiljenog zagrebačkog fotografa.

Desetljećima je Tošo Dabac fotografski istraživao motive na zagrebačkim ulicama dok je radio u svom Atelijeru u centru grada. Jednosatna šetnja Ukorak s Tošom veza je između njegovog atelijera u Ilici 17 i Muzeja suvremene umjetnosti gdje se njegova Zbirka trenutno nalazi. U iščekivanju ponovnog izlaganja Dabčevih fotografija na tom povijesnom mjestu vraćamo Dabca na ulicu – tamo gdje se osjećao doma. Na Dan muzeja i obljetnicu rođenja Toše Dabca održat će se promocija publikacije posvećene Toši Dabcu i ture Ukorak s Tošom.

Više.

Autori programa: Renata Filčić u suradnji s Prijateljima MSU-a


MSU na dodir, vodstvo slijepih i slabovidnih osoba po postavu MSU-a Zbirka kao glagol

četvrtak, 20.4.2023. u 18 sati i subota, 13.5.2023. u 16 sati, MSU

Pojedina umjetnička djela u postavu MSU-a Zbirka kao glagol dostupna su na dodir u sklopu EU projekta Beam Up / PRISTUP. Prilagodbe, iako namijenjene slijepim i slabovidnim osobama, zanimljive su i videćim osobama. Andrej Hatar i Kristina Krsnik, osobe s oštećenjem vida koje su sudjelovale u izvedbi i postavu prilagodbi, u dva će termina voditi izložbom i potaknuti na taktilni doživljaj umjetničkih djela čiji su originali od neprocjenjivog značaja za hrvatsku suvremenu umjetnost. Više.

Za vodstva se potrebno prijaviti na e-adresu prijave@msu.hr.


Priča Novog Zagreba, kvartovska šetnja s Pavelom Gulinom Zrnićem

nedjelja, 23.4.2023. u 16 sati, okupljanje na platou MSU-a

Polazimo od platoa MSU-a prema istoku Novog Zagreba s idejom da propitamo percepciju ovog dijela grada, otkrijemo zašto je došlo do njegova stvaranja, kako se kroz vrijeme mijenjala urbanistička misao i praksa te raspravimo što Novi Zagreb danas predstavlja lokalnoj zajednici. Sudionici će biti pozvani dopuniti priču o Novom Zagrebu svojim znanjem, iskustvom i idejama, a Prijatelji MSU-a sudjelovat će svojim dosadašnjim istraživanjem umjetnosti u Novom Zagrebu.

Za šetnju se potrebno prijaviti na e-adresu prijave@msu.hr.


Budi promatrač! Dan za umjetnost u Novom Zagrebu

20.5.2023., od 11 do 16 sati, plato i izložbeni postav MSU-a

Promatrač je nova instalacija Marine Brletić i Srđana Laterze na platou MSU-a izabrana u suradnji s Prijateljima MSU-a. Novozagrebačke škole i vrtići pozvani su sudjelovati na likovnom natječaju Promatrač u mom kvartu, čime sudjeluju u punktiranju umjetnosti u Novom Zagrebu. U subotu, 20. svibnja 2023. održat će se izložba natječajnih radova, nagradit će se najbolji te će održati prigodan popratni program: likovna radionica, dramska izvedba koju su ostvarili sudionici programa MSU priča te istraživačka igra Umjetnost OKO tebe u čijem su osmišljavanju sudjelovali Prijatelji MSU-a. Sudionicima programa bit će omogućen besplatan ulaz u izložbene prostore MSU-a.

Više o natječaju.