Idemo na Vrhovec: ČITAJ, CRTAJ, SLIKAJ

 

Idemo na Vrhovec: ČITAJ, CRTAJ, SLIKAJ

03.07.2021 - 03.07.2021 / Zbirka Richter

Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske proglasilo je 2021. godinu Godinom čitanja. U sklopu te akcije pripremili smo za naše najmlađe posjetitelje ciklus kreativnih vikend radionica pod nazivom „Čitaj, crtaj, slikaj“ koja se ove subote održava u Zbirci Richter na Vrhovcu. 

Kroz radionice ćemo čitati slikovnice i knjige o umjetnosti, umjetnicima, bojama i oblicima. Slikovnice će nam zatim poslužiti kao poticaj za likovno izražavanje.

Subotnju radionicu ćemo započeti čitanjem ilustrirane dječje biografije arhitektice Zahe Hadid. Na radionici ćemo uz pomoć kolaž papira, škara i ljepila pokušati dočarati njene prekrasne, zaobljene građevine. Pritom ćemo se, naravno, koristiti i vlastitim rukama kako bismo presavijali papir u raznim smjerovima i pod raznim kutovima. Radionice su namijenjene djeci u dobi od 5 do 10 godina, a sudjelovanje na radionicama je besplatno. Zbog ograničenog broja sudionika, potrebno se prethodno prijaviti za sudjelovanje putem e-maila edukacija@msu.hr sa sljedećim podatcima: ime, prezime i dob djeteta, Vaš kontakt broj. Radionica se održava u Zbirci Richter, a okupljanje je u 11.30 sati.

Voditeljica kreativnih radionica je Lana Gospodnetić, odgojiteljica predškolske djece, dipl. pedagog i profesor povijesti.

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr.

Program je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.