Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!

 

Ciklus kreativnih radionica Idemo na Vrhovec: Različito, a isto!

12.10.2019 - 12.10.2019 / Zbirka Richter

U subotu 12. listopada od 11 do 13 sati održat će se četvrta radionica iz ciklusa posvećenog nasljeđu visoke škole za arhitekturu, umjetnost i dizajn Bauhaus za djecu od 6 do 10 godina. 

U povodu obilježavanja stote obljetnice osnutka škole Zbirka Richter i Goethe-Instituta Kroatien organiziraju ciklus radionica, a u ovom terminu svojim ćemo kreativcima približiti nastanak grafika. Otiskivanjem ćemo ukrašavati predmete iz svakodnevnog života, spajajući umjetnost i svakodnevicu u duhu Bauhausovih temeljnih postavki.

Voditeljica je radionice Lora Rajčić, studentica povijesti umjetnosti i sociologije.

U idućim terminima naši će se kreativci kroz igru i praktičan rad upoznati s temeljnim postavkama Bauhausa, govorit ćemo materijalima, oblikovanju, bojama i njihovoj ulozi u apstraktnom slikarstvu. Radionice će se izmjenjivati subotama za predškolski i osnovnoškolski uzrast, stoga vas pozivamo da redovito pratite najave na mrežnim stranicama i društvenim mrežama Zbirke Richter i Muzeja suvremene umjetnosti.

Sudjelovanje je na svim radionicama besplatno, a materijal osiguran. Molimo vas da najavite sudjelovanje do petka 11. listopada na radionice.richter@msu.hr ili preko naše stranice na Facebooku.

Vidimo se u Zbirci Richter na Vrhovcu!

KAKO DO NAS: Vozite se tramvajem broj 6 ili 11 u smjeru Črnomerca, izađite na tramvajskoj stanici kod Čitaonice i Galerije Vladimira Nazora, skrenite desno u Mandaličinu ulicu te kratko prošetajte Mandaličinom ulicom ili se odvezite jednu stanicu autobusom br. 129 iz Mandaličine do Vrhovca.

DODATNE INFORMACIJE: Vesna Meštrić, voditeljica Zbirke Richter, vesna.mestric@msu.hr, tel. 01/60-52-710 ili radionice.richter@msu.hr