Istražujući Dabca, vodstvo po izložbi „Točka sastajanja: Tošo Dabac”

 

Istražujući Dabca, vodstvo po izložbi „Točka sastajanja: Tošo Dabac”

23.11.2021 - 23.11.2021 / MSU galerija

Tijekom trajanja izložbe „Točka sastajanja: Tošo Dabac / u fokusu – kretanje gradom” održavaju se interaktivna vodstva čija je nakana uvesti posjetitelje u crno-bijeli svijet fotografije Toše Dabca i predstaviti njegov modus operandi, ali ih i potaknuti na promišljanje grada kroz Dabčeve fotografije Zagreba prošloga stoljeća i reviziju vlastitih iskustava.

 

Vodstva provode kustosica izložbe Renata Filčić i neki od suradnika-istraživača koji su obradili dionice urbane mobilnosti za izložbu: Lea Biličić, Doris Dautović, Matea Korda, Matija Krizmanić, Ana Magdalenić Vincek, Nikolina Novaković, Adrijana Puškarić.

Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja osoba obavezna je najava dolaska na e-adresu: atd@msu.hr

Vodstvo se održava: 23. 11. 2021. u 17 sati, MSU galerija

Pregled svih programa 13. dana fotografije Arhiva Tošo Dabac dostupan je na linku: PROGRAM

 

Muzej suvremene umjetnosti - informacija o epidemiološkim mjerama

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine, od 16. studenog za posjet Muzeju suvremene umjetnosti potrebno je predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Drugi odgovarajući dokaz ostvaruje se potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti Covid-19, koje uključuje i preboljenje u statusu tzv. „vjerojatnog slučaja“, te preboljenje uz cijepljenje jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, ali da nije prošlo više od 12 mjeseci od preboljenja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

* na osobe mlađe od 16 godina
* na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe
* na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv Covid-19, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Cjelokupan tekst Odluke Stožera Civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine potražite na linku:

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20obvezno%20testiranje.pdf

Iz sigurnosnih razloga, tijekom posjete Muzeju suvremene umjetnosti, ljubazno Vas molimo da se pridržavate sljedećih mjera:

* nošenje zaštitne maske
* dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu
* održavanje fizičke distance
* izbjegavanje dodirivanja predmeta
* upis u evidenciju na ulazu u zgradu (ime, kontakt telefon i/ili email)

Molimo vas da vodite računa da je broj posjetitelja pojedinim programima ograničen epidemiološkim mjerama. MSU vam omogućuje da se unaprijed prijavite na programe koje želite posjetiti. Nije moguće sudjelovati u programu ako je maksimalna kvota sudionika već popunjena.

Ako imate simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, i sl.) molimo vas da ostanete kod kuće i posjetite MSU nakon što simptomi prođu.