Plesno-scenska radionica za djecu - Mi plešemo!

 

Plesno-scenska radionica za djecu - Mi plešemo!

20.11.2021 - 20.11.2021 / MSU

OTKAZANO

Muzej suvremene umjetnosti u suradnji sa Performing Arts Program (PAP) i Umjetničkom organizacijom Trafik organizira subotnju plesno-scensku radionicu za djecu - Mi plešemo!

Radionica je besplatna i namijenjena djeci od 7 do 12 godina te u potpunosti prilagođena dobi i mogućnostima djeteta. Zbog ograničenja broja polaznika na maksimalno 15, potrebno se prijaviti na mail adresu: edukacija@msu.hr

Mjesto održavanja: Muzej suvremene umjetnosti

Trajanje: 11.30 do 13 sati

Voditelji: Žak Branko Valenta i Irena Đurkesac

Datum: 20.11.2021.

 

Zašto izabrati ples i scensku umjetnost?

Korištenje plesnih i scenskih sadržaja i znanja u radu s djecom utječe na uistinu mnogo stvari u razvoju djeteta. Osim na razvoj motoričkih sposobnosti, pokret utječe i na razvoj kreativnosti, ritmičnosti, harmoničnosti i ljepotu kretanja  u djece. Također, od najranije dobi u djeteta će se razvijati osjećaj za lijepo i pravilno držanje tijela i sklonost ka umjetničkom razmišljanju.

U plesnim radionicama „Mi plešemo!“ djeca će upoznati plesne i scenske  tehnike i prakse, te razvijati imaginaciju kroz igru i pokret. Kroz zanimljive plesne sekvence, kreativne zadatke i improvizacije, djeca će istraživati raznovrsne plesne tehnike - od suvremenih plesnih tehnika, kontakt improvizacije, fizičkog kazališta, euritmije, klasičnog baleta do hip hopa i street dancea. Osnovna karakteristika plesnih radionica „Mi plešemo!” jest poticanje djece na kretanje uz korištenje mašte, te buđenje kreativnosti pri osmišljavanju plesnih sekvenci.

 

Voditelji :

Žak Valenta, izvođač, koreograf, redatelj i kazališni pedagog I euritmist. Diplomirao na School of Physical theatre u Londonu, Eurythmeum akademiji u Stuttgartu, a usavršavao se kroz programe poput Mime school u Amsterdamu, School for new dance development, Moving Academy for Performing arts u Berlinu. Nastupa u brojnim inozemnim I domaćim plesnim I kazališnim projektima kao i na filmu i videu. Trenutno radi I živi u Zagrebu gdje kreira I umjetnički vodi umjetničku organizaciju TRAFIK, umjetnički vodi PAP program za izvedbene umjetnosti u Muzeju suvremene umjetnosti, režira, koreografira i predaje fizički teatar i ples u Dramskom studiju za djecu I mlade Zaprešić, djeluje u EU projektima (Migrant bodies moving borders) te surađuje u različitim institucionalnim i van institucionalnim kazališnim projektima.Član je zajednice samostalnih plesnih umjetnika, nominiran nekoliko puta za nagradu hrvatskog glumišta, dobitnik nagrada Žar ptica za predstavu Moje tijelo u produkciji GKL Rijeka te nositelj nagrade Vladimir Nazor za kazališnu  umjetnost.

Irena Đurkesac, rođena 1961. u Zagrebu, gdje živi i radi. Završila školu za klasični balet kod Silvije Hercigonje i kao profesionalni plesač plesala u Zagrebačkom plesnom ansamblu (1979–1990). Od 1990. umjetnički je voditelj Plesnog studija Pir, gdje radi s djecom školskog i omladinskog uzrasta. Članica je PAP Performing arts programa pri Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u kome realizira brojne grupne i individualne nastupe. Posebno je nadahnjuje dječje viđenje svijeta i način na koji se dječji svijet pretače u umjetnički plesni izraz.

 

Muzej suvremene umjetnosti - informacija o epidemiološkim mjerama

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine, od 16. studenog za posjet Muzeju suvremene umjetnosti potrebno je predočenje važeće EU digitalne Covid potvrde, ili drugi odgovarajući dokaz, ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Drugi odgovarajući dokaz ostvaruje se potvrdom liječnika primarne zdravstvene zaštite o preboljenju bolesti Covid-19, koje uključuje i preboljenje u statusu tzv. „vjerojatnog slučaja“, te preboljenje uz cijepljenje jednom dozom cjepiva unutar 8 mjeseci od preboljenja, ali da nije prošlo više od 12 mjeseci od preboljenja.

Ova odluka ne primjenjuje se:

* na osobe mlađe od 16 godina
* na osobe koje prate osobu koja se ne može brinuti za sebe
* na osobe kod kojih postoje kontraindikacije za cijepljenje ili dovršetak cijepljenja bilo kojim cjepivom protiv Covid-19, što se dokazuje liječničkom potvrdom.

Cjelokupan tekst Odluke Stožera Civilne zaštite RH od 12. studenog 2021. godine potražite na linku:

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20obvezno%20testiranje.pdf

Iz sigurnosnih razloga, tijekom posjete Muzeju suvremene umjetnosti, ljubazno Vas molimo da se pridržavate sljedećih mjera:

* nošenje zaštitne maske
* dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu
* održavanje fizičke distance
* izbjegavanje dodirivanja predmeta
* upis u evidenciju na ulazu u zgradu (ime, kontakt telefon i/ili email)

Molimo vas da vodite računa da je broj posjetitelja pojedinim programima ograničen epidemiološkim mjerama. MSU vam omogućuje da se unaprijed prijavite na programe koje želite posjetiti. Nije moguće sudjelovati u programu ako je maksimalna kvota sudionika već popunjena.

Ako imate simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, i sl.) molimo vas da ostanete kod kuće i posjetite MSU nakon što simptomi prođu.