Koracima grada: priča Novog Zagreba, kvartovska šetnja s Pavelom Gulinom Zrnićem

 

Koracima grada: priča Novog Zagreba, kvartovska šetnja s Pavelom Gulinom Zrnićem

21.04.2022 - 21.04.2022 / MSU

Povodom novog izdanja izložbe „Točka sastajanja: Tošo Dabac / u fokusu – kretanje gradom”, koje je od 19. travnja do 19. svibnja 2022. u manjem obimu predstavljeno na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ponovno provodimo šetnju Novim Zagrebom pod vodstvom Pavela Gulina Zrnića, studenta geografije. 

Kao i studenom, 21. travnja u 17 sati opet polazimo od platoa MSU-a do Zapruđa, Utrine, pa do Travna i Dugava s idejom da sudionicima pružimo novi pogled na ovaj dio grada, propitamo percepciju Novoga Zagreba, otkrijemo zašto je došlo do stvaranja Novoga Zagreba i kako se kroz vrijeme mijenjala urbanistička misao i praksa i raspravimo što Novi Zagreb danas predstavlja lokalnoj zajednici. Zabilježene fotografije tijekom šetnje sudionici će moći izložiti na Danu susjeda u Utrinama 7. svibnja 2022.

Točka sastajanja: 21.4. u 17 sati, MSU Zagreb

Program se provodi u suradnji s Centrom Krugovi na projektu Prihvati izazov - Challenging youth zbog čega je prvenstveno namijenjen mladima, ali svi zainteresirani su dobrodošli. Prijavite se na e-adresu: info@krugovi.hr.

Više o izložbi na FFZG

 

Više o projektu Točka sastajanja u sklopu kojeg se odvija izložba i šetnja:

2021: Tošo Dabac 

2022: Plato MSU-a