Obiteljski radionički program "mali i veliki"

 

Obiteljski radionički program "mali i veliki"

11.01.2020 - 11.01.2020 / Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

MSU, subota, 11.1. 2020. od 11.30 do 13.30 sati / U okviru obiteljskog radioničkog programa mali i veliki, koji se održava jednom mjesečno u MSU-u i uključuje djecu u pratnji odraslih osoba, pripremili smo edukativni program vezan uz rad Ines Matijević Cakić „Portret s kosom“ kojega možete vidjeti na aktualnoj izložbi „Kolekcija za budućnost / Akvizicije 2009.-2019.“ u MSU.

Iskustvo majčinstva i proces suočavanja s odrastanjem djeteta poticaji su za nastanak portreta koji je umjetnica satkala kćerinom ošišanom kosom. Priča se iz obiteljske iznimno emotivne sfere uzdiže na univerzalnu razinu jer je poticaj za preispitivanje kulturoloških stereotipa vezanih uz poimanje kose kao atributa ženstvenosti i rodnog identiteta, ali i odnosa majke i kćeri.

U postavu Muzeja suvremene umjetnosti pogledat ćemo navedeni rad i pročitati tekst umjetnice, a zatim ćemo  zajedničkim snagama malih i velikih, roditelja i djece ili baka i djedova, teta i malenih kreirati zajednički rad inspiriran radom Ines Matijević Cakić. Okupljanje je na recepciji MSU-a , 11.siječnja 2020. u 11.30 sati.

 Cijena programa je 10 kn po osobi, a materijal i pribor su osigurani. Zbog ograničenog broja sudionika, prijave za radionicu su obavezne. Molimo da prijave šaljete na e-mail: edukacija@msu.hr, sa sljedećim informacijama: ime, prezime i dob djeteta i kontakt broj.

Voditeljica: Ivana Gorički, muzejska pedagoginja