Predstava "Vrijeme je za igru"

 

Predstava "Vrijeme je za igru"

19.01.2020 - 19.01.2020 / Dvorana Gorgona

U nedjelju, 19. siječnja u 10.00 i 11.30 imate priliku pogledati predstavu za djecu u dobi 1,5 do 6 godina ˝Vrijeme je za igru˝ Teatra Puna kuća u dvorani Gorgona u Muzeju suvremene umjetnosti gdje se predstava i nalazi na stalnom kazališnom repertoaru u okviru programa za djecu.

 

Teatar Puna kuća član je Small Size svjetske mreže koja promovira izvedbene umjetnosti za djecu najmlađe dobi od 0 do 6 godina.

Predstava VRIJEME JE ZA IGRU namijenjena je djeci u dobi od 1.5 do 6 godina. Režirala ju je i zvodi glumica Svetlana Patafta, a likovno oblikovanje predstave potpisuje Nikolina Manojlović Vračar. Nastala je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Siget, uključivanjem djece u proces rada na predstavi, i u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Predstava je nastala u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira, dugačke platnene trake i nekih predmeta koji skupa grade dječje igralište. Različiti elementi služe kako bi potaknuli djecu da, nakon odgledane predstave, samostalno razvijaju nove sadržaje nadovezujući se na ono što su vidjeli.

Nakon predstave scenografija postaje poligon za igru, na kojem djeca mogu obraditi svoje dojmove u direktnoj komunikaciji s materijalima i predmetima koji su korišteni u predstavi.

Po završetku druženja u dvorani, roditelji će s djecom moći posjetiti aktualne izložbe i, ukoliko vremenski uvjeti to dozvoljavaju, spustiti se niz tobogan, umjetničku instalaciju Carstena Höllera. Cijeli program omogućit će djeci upoznavanje prostora i sadržaja muzeja na posebno prilagođen način.

Ulaznice se mogu kupiti na

https://www.ulaznice.hr/web/regular/19037978

i na blagajni Muzeja tijekom tjedna i prije izvedbe po cijeni od 40,00 kn. Broj mjesta je ograničen na 50.

 

Autorski tim:

Koncept, režija i izvedba: Svetlana Patafta
Likovno oblikovanje predstave: Nikolina Manojlović Vračar
Glazba: Lazar Novkov
Stručne suradnice DV Siget: Diana Dragaš, Paulina Smoljan Niemčić,
Anita Ković, Bernada Sabljak, Sonja Srebačić
Dizajn svjetla: Nenad Lalović
Tehničari: Nenad Božić, Zdenko Zavalić, Aleksandar Milošević
Producentica predstave: Svetlana Patafta
Produkcija MSU: Daniela Bilopavlović Bedenik
Marketing i prodaja MSU: Jasna Mihalić
Dizajn tiskovina: Marivo kolektiv
Foto: Mirko Cvjetko

 

Galerija fotografija može se preuzeti na stranici: https://punakuca.hr/shows/vrijeme-je-za-igru/