POZIV MSU SENIORIMA NA izložbu tomislava gotovca

 

POZIV MSU SENIORIMA NA izložbu tomislava gotovca

10.04.2024 - 10.04.2024 / MSU

MSU poziva umirovljenike da se pridruže susretu MSU seniora u srijedu, 10. travnja s početkom u 11.00 sati u MSU. Susret će biti posvećen posjetu izložbi pod nazivom „Tomislav Gotovac: Ulazno silazna genealogija“. MSU je otvorio poseban termin za seniore koji bi rado saznali više o Muzeju i njegovim zbirkama te povremeno srijedu prijepodne provodili u ugodnim druženjima i razgovorima u Muzeju. Program je besplatan. Program MSU seniora održava se jednom do dva puta mjesečno, a uključuje zajedničke posjete izložbama Muzeja suvremene umjetnosti i upoznavanje Zbirki Muzeja, ali i druga zanimljiva kulturna događanja. Program se ostvaruje u suradnji s Gordanom Paškvan Budiselić, umirovljenom profesoricom.

Umjetnički opus multimedijalnog umjetnika Tomislava Gotovca (1937. – 2010.) izazivao je kontroverze tijekom njegova života. No danas je Gotovčev rad visoko cijenjen u umjetničkim krugovima diljem svijeta i radovi mu se nalaze u prestižnim međunarodnim zbirkama. Usto, Gotovac je bio i ostao dio zagrebačke urbane i popularne ikonografije, omiljen kod široke publike zbog provokativnih akcija i performansa u javnim gradskim prostorima.

O PRIJAVI

Novi članovi MSU seniora mogu se predbilježiti za zaprimanje informacija o programima putem prijave na linku ili slanjem maila na edukacija@msu.hr.