ŽIVA ŠKOLA

 

ŽIVA ŠKOLA

23.04.2024 - 30.05.2024 / MSU

ŽIVA ŠKOLA je besplatni edukativni umjetnički program za mlade u dobi od 18 do 30 godina s naglaskom na zajedništvo i umjetnost kao alat. Temelje programa čine kolektivnost, razmjena resursa, te umjetnost kao aktivistički alat i terapeutska metoda. Polaznice i polaznici uče o zajedništvu i suvremenoj umjetnosti u prostoru Živog Ateljea DK, centru stvaralaštva, eksperimentiranja, prijateljstva i suradnje, u ateljeu u kojem je zagrebačka kiparica Vera Dajht Kralj stvarala gotovo 60 godina. Program zajednički izvode Jutro, Živi Atelje DK i njihov ključni dio, kolektiv Žene Ženama kroz trajni dijalog, rotirajuću izmjenu uloga i razmjenu znanja. Kroz različite metode i tehnike, unutar četiri susreta u travnju i svibnju 2024. propitujemo teme poput drugosti, održivosti, zajedništva, višejezičnosti, identiteta, sjećanja, baštine i ravnopravnosti.

Prijave do 14. travnja 2024. 

Datumi susreta:
Utorak, 23. 4.
Utorak, 30. 4.
Petak, 17. 5.
Četvrtak, 30. 5.

Prijave su obavezne do 14. 4. - molimo ispunite obrazac: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdRN9cA7ZeN_dbfMJe8q6IQW5EQ3uDtNbMv2FeNUDHJU6q1ug/viewform

Od polaznica/ka očekujemo sudjelovanje u svim susretima.

Program je besplatan.

Program Živa škola financijski podržavaju Grad Zagreb te MSU u sklopu programa Škole promjene. Škola promjene je edukativni program koji je dio EU projekta Museum of the Commons, u sklopu L’Internationale, saveza 14 europskih muzeja i drugih kulturnih institucija za suvremenu umjetnost. Škola promjene bavi se osnaživanjem zajednice i povezivanjem muzeja s istom, jer zajedno smo jači.