PRETHODNE PROJEKCIJE

 

MSU kino, raspored projekcija od 8. do 12.9.2020.

08.09.2020. - 12.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo dva nova filmska naslova - makedonski film "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" koji je premijerno prikazan na Berlinaleu gdje je osvojio Nagradu ekumenskog žirija te Nagradu Guild Film, dok je na Pulskom filmskom festivalu ovjenčan Zlatnom arenom za najbolju režiju u programu Manjinske koprodukcije, te novi naslov u Programu za djecu i mlade urnebesnu francusku obiteljsku komediju "10 dana bez mame" koja donosi zabavnu priču o ocu četvero djece koji pokušava držati obitelj pod kontrolom dok je majka na poslovnom putu.

Na repertoaru su i francuska komedija "Kako biti dobra supruga" redateljice Martin Provost s Juliette Binoche u naslovnoj ulozi, koja na šaljiv i satiričan način donosi univerzalnu priču o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti. Španjolski film "Najveći dar" redatelja Juana Manuela Cotela, kroz blend humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Poljska kriminalistička drama "Corpus Christi" donosi nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik.

U Programu za djecu i mlade, uz obiteljsku komediju "10 dana bez mame", prikazujemo i novo izdanje filma o najpoznatijem psu na svijetu, "Lassie se vraća kući" koji će iznova osvojiti, kako onu najmlađu tako i stariju publiku, te crtani serijal "Profesor Baltazar: O mišu i satovima".

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 1.9 do 6. 9. 2020.

31.08.2020. - 05.09.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo dva nova filmska naslova - francusku komediju „Kako biti dobra supruga“ redateljice Martin Provost s Juliette Binoche u naslovnoj ulozi, koja na šaljiv i satiričan način donosi univerzalnu priču o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti, te novo izdanje filma o najpoznatijem psu na svijetu, „Lassie se vraća kući“, koji će iznova osvojiti, kako onu najmlađu tako i stariju publiku.
Na repertoaru su i španjolski film „Najveći dar“ redatelja Juana Manuela Cotela koji kroz kombinaciju humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Ponovno prikazujemo i poljsku kriminalistička drama „Corpus Christi“, nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik, a za najmlađu publiku prikazujemo crtani serijal „Profesor Baltazar: Hanibalove Alpe“.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 24. do 30. kolovoza 2020.

25.08.2020. - 29.08.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna, u suradnji s kinom Metropolis, prikazujemo španjolski film Najveći dar redatelja Juana Manuela Cotela koji kroz kombinaciju humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke, ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Prikazujemo i poljsku kriminalističku dramu Corpus Christi, nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik.Na repertoar se vraćaju i njemački kriminalistički triler Zlatna rukavica redatelja Fatiha Akina te francuska ljubavna drama Sybil redateljice Justine Triet, a za najmlađu publiku prikazujemo crtani serijal Profesor Baltazar: Pingvin Axel.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 18. do 22. 8. 2020.

17.08.2020. - 22.08.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u suradnji s kinom Metropolis, u MSU kinu prikazujemo poljsku kriminalističku dramu Corpus Christi, nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik. Prikazujemo i španjolski film Najveći dar redatelja Juana Manuela Cotela, koji kroz kombinaciju humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke, ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Na programu je i argentinska kriminalistička komedija Pljačka stoljeća redatelja Ariela Winograda, koji donosi uzbudljivu priču o jednoj od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine, a za najmlađu publiku pripremili smo crtani serijal Profesor Baltazar: Baltazarov sat.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 28.7. do 1.8.2020.

28.07.2020. - 01.08.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazujemo iščekivanu poljsku kriminalističku dramu "Tijelo Kristovo" koja donosi nevjerojatnu priču o dvadesetogodišnjaku koji nakon popravnog doma odluči pod svaku cijenu postati svećenik. Prikazujemo i španjolski film "Najveći dar" redatelja Juana Manuela Cotela koji, kroz blend humoristične drame i vesterna, donosi nezaboravne, komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Na programu je i argentinska kriminalistička komedija "Pljačka stoljeća" redatelja Ariela Winograda koja donosi uzbudljivu priču o jednoj od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine, te fascinantan iranski film "Yalda, noć oprosta" koji donosi priču o suđenju ženi za ubojstvo u reality-TV emisiji.


 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 21. do 26.7.2020.

21.07.2020. - 25.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazujemo argentinsku kriminalističku komediju "Pljačka stoljeća" redatelja Ariela Winograda koja donosi uzbudljivu priču o jednoj od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Prikazuje se i španjolski film "Najveći dar" redatelja Juana Manuela Cotela koji kroz blend humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija. Na repertoaru su i fascinantan iranski film "Yalda, noć oprosta" koji donosi priču o suđenju ženi za ubojstvo u reality-TV emisiji, napeti triler "Nevidljivi čovjek" s Elisabeth Moss u naslovnoj ulozi i talijanski film "Mračne priče" redateljskog dua Fratelli D'Innocenzo, koji je na ovogodišnjem Berlinaleu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij.
 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 13. do 19.7.2020.

14.07.2020. - 18.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazujemo 2 nova filmska naslova. Argentinska kriminalistička komedija "Pljačka stoljeća" redatelja Ariela Winograda donosi uzbudljivu priču o jednoj od najoriginalnijih i najpoznatijih pljački banke u povijesti Argentine. Španjolski film "Najveći dar" redatelja Juana Manuela Cotela, kroz blend humoristične drame i vesterna donosi nezaboravne komične trenutke ali i snažnu poruku da mir u današnjem svijetu ne mora biti utopija.
Od repriznih naslova na repertoaru su i fascinantan iranski film "Yalda, noć oprosta" koji donosi priču o suđenju ženi za ubojstvo u reality-TV emisiji, napeti triler "Nevidljivi čovjek" s Elisabeth Moss u naslovnoj ulozi i talijanski film "Mračne priče" redateljskog dua Fratelli D'Innocenzo, koji je na ovogodišnjem Berlinaleu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 6. do 12.7.2020.

07.07.2020. - 11.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u MSU kinu prikazujemo 3 nova filmska naslova: fascinantan iranski film "Yalda, noć oprosta" koji donosi priču o suđenju ženi za ubojstvo u reality-TV emisiji, napeti triler "Nevidljivi čovjek" s Elisabeth Moss u naslovnoj ulozi i talijanski film "Mračne priče" redateljskog dua Fratelli D'Innocenzo, koji je na ovogodišnjem Berlinaleu osvojio Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij. Od repriznih naslova na repertoaru je francuska drama "Sibyl".

 

  PROČITAJ VIŠE

14. Festival tolerancije

06.07.2020. - 06.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

U ponedjeljak, 6. 7. u 18 sati u sklopu 14. Festivala tolerancije, u dvorani Gorgona MSU-a prikazujemo dokumentarni film "Svi protiv svih”, nizozemskog redatelja Luuka Bouwmana.

  PROČITAJ VIŠE

MSU kino, raspored projekcija od 29. 6. do 5. 7. 2020.

30.06.2020. - 04.07.2020. / Dvorana Gorgona

 

Ovoga tjedna u redovitom programu MSU kina prikazujemo humorističnu dramu Sinonimi izraelskog redatelja Nadava Lapida, nagrađenu Zlatnim medvjedom na Berlinaleu 2019. godine te romantičnu komediju Vjeran čovjek, slavnog francuskog redatelja i glumca Louisa Garrela. U pustolovinama genijalnog Profesora Baltazara možete pogledati serijal Oblačno sa svađavinama.


 

  PROČITAJ VIŠE