Poziv MSU seniorima na vodstvo izložbom Osvijesti! Odupri se! Reagiraj!

 

Poziv MSU seniorima na vodstvo izložbom Osvijesti! Odupri se! Reagiraj!

28.02.2024 - 28.02.2024 / MSU

Nakon 1990-ih, desetljeća velikih promjena, na nevelikom prostoru nekada zajedničke federacije nastale su različite države i povijesno-vremenske zone. Nastale u ratovima, u manje ili više uspješnim političkim i ekonomskim tranzicijama, često su se lako odricale naslijeđa. Politički performans kao oblik osobnog ili organiziranog umjetničkog otpora u tim burnim vremenima, čije posljedice i još osjećamo, u fokusu je izložbe Osvijesti! Odupri se! Reagiraj! Performans i politika u postjugoslavenskom kontekstu 1990-ih.

Nakon vodstva uslijedit će razgovor s umjetnikom Zoranom Pavelićem, predstavljenim na izložbi radom Politički govor je suprematizam. Više o razgovoru.

O PROGRAMU MSU SENIORA

MSU  je otvorio poseban termin za seniore koji bi rado saznali više o Muzeju i njegovim zbirkama te povremeno srijedu prijepodne provodili u ugodnim druženjima i razgovorima u Muzeju. Program je besplatan. Program MSU seniora održava se jednom do dva puta mjesečno, a uključuje zajedničke posjete izložbama Muzeja suvremene umjetnosti i upoznavanje Zbirki Muzeja, ali i druga zanimljiva kulturna događanja. Program se ostvaruje u suradnji s Gordanom Paškvan Budiselić, umirovljenom profesoricom.

O PRIJAVI

Novi članovi MSU seniora mogu se predbilježiti za zaprimanje informacija o programima putem prijave na linku ili slanjem maila na edukacija@msu.hr.