Novosti

 

Zagreb živi kulturu - tjedni pregled kulturne ponude

15.06.2020.

 

  

  PROČITAJ VIŠE

Natječaj za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19.3. do 31.5.2020.

09.06.2020.

 

Natječaj je otvoren od 9.6.2020. do 28.6.2020. u 23:59 sati.

 

  PROČITAJ VIŠE

MSU - kongresni centar za konferencijski i poslovni turizam

25.05.2020.

 

Po broju sadržaja koje godišnje predstavlja, kao i po broju posjetelja koje godišnje privlači, Muzej suvremene umjetnosti već se godinama nalazi na samom vrhu hrvatske kulturne ponude u najširem smislu, od likovne preko glazbene do filmske umjetnosti. No, MSU je također vrlo aktivna i angažirana institucija kada je riječ o poslovnim servisima koji su također uključeni u ponudu naše institucije.

  PROČITAJ VIŠE

MSU & ALU virtualne radionice

20.05.2020.

 

Kao nastavak dugogodišnje suradnje Muzeja suvremene umjetnosti i Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, studenti nastavničkog odsjeka izrađuju virtualne radionice namijenjene učenicima. Nastale kao odgovor na pandemiju i nemogućnost fizičkog dolaska učenika u Muzej, ovakve radionice zapravo otvaraju nove mogućnosti i oblike rada. U njima pak mogu sudjelovati učenici iz cijele Hrvatske koji se na ovaj način mogu „prošetati“ Muzejom iz svojih domova.

  PROČITAJ VIŠE

MSU se otvara u utorak, 28. travnja 2020.

24.04.2020.

 

Sukladno Odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite od dana 23.4.2020., Muzej suvremene umjetnosti otvara se za javnost s danom 28.4.2020.

Radno vrijeme Muzeja suvremene umjetnosti od dana 28.4.2020. bit će od utorka do subote od 11.00 do 18.00 sati.

Muzej suvremene umjetnosti organizirat će rad na način koji omogućuje pridržavanje mjera fizičke udaljenosti, najvišeg higijenskog standarda i dezinfekcije prostora te svih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  PROČITAJ VIŠE

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb pretrpio je oštećenja uslijed potresa

23.03.2020.

 

Muzej suvremene umjetnosti u jučerašnjem potresu, koji je pogodio Zagreb i okolicu, kao i brojne druge kulturne institucije, pretrpio je oštećenja kako na samoj zgradi Muzeja tako i na muzejskoj građi.

  PROČITAJ VIŠE

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb do daljnjeg je zatvoren za posjetitelje

19.03.2020.

 

Danas zatvaramo Muzej. Prije točno tjedan dana, u posljednji trenutak otvorili smo Retrospektivu 2020 Tome Savić-Gecana, izložbu koja samo na izgled izgleda prazna, budući da su se posjetitelji  čitavo vrijeme nalazili usred događaja koji su se uistinu zbivali, ali su oku ostajali nevidljivi. Danas, tjedan dana kasnije, svjedočimo  praznini na ulicama velikih i malih gradova, kada opasnost od  „nevidljivog“ svakodnevno zaglušuje medijski prostor i našu stvarnost. Često se kaže kako umjetnost imitira život, no ponekad se čini kao da je moguće i obrnuto.

Nadamo se da ste i vi i vaši bližnji dobro, a do sljedećih susreta podsjećamo kako nas i dalje možete pratiti naš program MSU NON STOP u sklopu kojeg ćemo vam svakodnevno  predstavljati radove iz naših zbirki, ali i ostale zanimljivosti i ideje kako bismo svi zajedno nastavili uživati u bogatstvu umjetničkog stvaralaštva.  

Vaš Muzej suvremene umjetnosti

  PROČITAJ VIŠE

Zaigraj igru s Vitom i Nadom

18.03.2020.

 

Sve naše marljive osnovnoškolce (ali i one starije) pozivamo da nam se pridruže u jednoj posebnoj virtualnoj šetnji kroz park skulptura i kuću svestranog umjetnika i arhitekta, buntovnika i neumornog istraživača - Vjenceslava Richtera. Naime, Vjenceslav Richter i njegova supruga Nada poklonili su svoju jednokatnu obiteljsku vilu, koju je Richter sagradio prema vlastitom projektu, te brojne umjetničke radove Muzeju suvremene umjetnosti.  U otkrivanju svega onoga što se sve nalazi u toj kući i prekrasnom parku skulptura koji je okružuje, pomoći će vam dva lika - šestar Vito i gumica Nada, čija su imena preuzeta od naziva Richterovih skulptura. Vito i Nada vodit će vas u virtualnu vožnju do Richterove kuće, pokazati sve prostorije i park, a na kraju se možete poigrati bojama i kosinama, crtežima i kockama.

Igru možete podijeliti i sa svojim prijateljima u drugim zemljama jer „Avanture Vita i Nade“ imaju i svoju englesku verziju.

Za virtualni posjet preporučujemo korištenje Google Chrome preglednika i pritom je potrebno omogućiti opciju Flash.

 

  PROČITAJ VIŠE

Obavijest o odgađanju javnih događanja u Muzeju suvremene umjetnosti

13.03.2020.

 

U skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite te mjera predostrožnosti u vezi postupanja tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19) Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Muzej suvremene umjetnosti obavještava javnost da do daljnjeg odgađa sve programe javnog okupljanja koji su planirani u narednom periodu (razgovori, konferencije, kino projekcije, koncerti, radionice, predavanja i slično.)
 
O novim terminima odgođenih događanja pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Muzej suvremene umjetnosti i dalje ostaje otvoren za posjetitelje prema redovnom radnom vremenu sve do drugačije odluke nadležnih tijela.

Pri tome Muzej poduzima preventivne mjere u cilju zaštite posjetitelja i zaposlenika - postavljenim dezinfekcijskim sredstvima koja funkcioniraju na principu senzorske bezkontaktne aktivacije kao i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanim uz preventivnu zaštitu od koronavirusa (COVID-19) postavljenim na video plazmi kod recepcije te u tiskanom obliku na glavnom ulazu u Muzej.  

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Muzej suvremene umjetnosti Zagreb

 

  PROČITAJ VIŠE

Obavijest o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite od koronavirusa (COVID-19)

12.03.2020.

 

Poštovani posjetitelji,

želimo vas izvijestiti o preventivnim mjerama koje Muzej poduzima u cilju zaštite naših posjetitelja i zaposlenika od koronavirusa (COVID-19):

  PROČITAJ VIŠE